Anoppini oli tehnyt herkullisia mokkapaloja
mieheni valmistujaisjuhliin. Pyysin niiden reseptin ja hetihän niitä oli
leivottava! Anoppini tekemät mokkapalat olivat vähän vaaleampia, niin
pohjasta kuin kuorrutuksestakin. Minulla tuli samoilla ainesmäärillä
tummempia. Luulen sen johtuvan siitä, että mieheni käyttää
tummempipaahtoista kahvia.
Jos haluaa vaaleita mokkapaloja, voi pohjasta ja kuorrutteesta jättää kaakaojauheen pois. Saa vähän vaihtelua :)
Mokkapalat
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
150 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 tl leivinjauhetta (laitoin 2 tl)
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi
vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää
munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa ja sulaa
rasvaa.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
Kuorrute
150 g voita
400 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
Sulata voi ja sekoita siihen loput ainekset.
Jos kuorrute vaikuttaa kovin vluvaiselta, sekoittele sitä hetki
kattilassaan. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Levitä kuorrute
tarvittaessa lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Ripottele heti
pintaan kookoshiutaleita tai haluamiasi koristerakeita, nomparelleja
tms. Minä koristelin puolet kookoshiutaleilla ja puolet sokerihelmillä
ja koristerakeella. Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten
paloiksi.
Tein reilu vuosi sitten tyttäreni synttäreille mokkapaloja. Ohje on melkein samanlainen kuin yllä, mutta vähän runsaampi.
Muhkeat mokkapalat
6 kananmunaa
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
225 g voita/margariinia
2 dl maitoa
Kuorrute
120 g margariinia
400 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
6 rkl kahvia
Teko-ohje on sama kuin ylemmässä ohjeessa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti