Tämä piirakka on oma kehitelmäni. Täytteiden ainekset aina vähän vaihtelevat sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
Sipulinen kinkku-parsapiirakka
Pohja
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä
Nypi rasva ja
jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina voidellun, 26 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle
ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan ilmareikiä. Esikypsennä pohjaa
200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Täyte
2 isoa sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1/2-1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl ruususuolaa
100 g fetajuustoa palana/kuutioina (joskus jätän pois)
1 pieni punainen paprika
1 rkl vettä
reilu 100 g kevyt kinkkusuikaleita/uunikinkkua kuutioituna
2 dl juustoraastetta
pakasteparsaa/tuoreen parsan nuppuosia puolikypsäksi keitettynä/höyrystettynä
3 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 tl aromisuolaa
Pilko sipulit
pieneksi ja kuullota ne kuumassa pannussa öljyn seassa. Mausta sipulit
hunajalla, basilikalla ja suolalla. Pese ja pilko paprika, laita
paprikapalat kuumalle pannulle vesitilkan kanssa ja kuullota niitä
vähän.
Levitä
sipuliseos piirakkapohjalle. Murusta fetajuustopala sipulipalojen päälle
(fetakuutioita ei tarvitse välttämättä murustaa). Levitä fetamurun
päälle paprikapalat ja niiden päälle kinkkusuikaleet- tai kuutiot.
Levitä kinkkusuikaleiden päälle juustoraaste. Asettele juustoraasteen
päälle parsapalat.
Sekoita
kulhossa ruokakerma, munat ja aromisuola. Kaada kermaseos täytteen
päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin
35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti