Kuten postauksistani huomaa, teen usein
laatikkoruokia tai keittoja. Ne ovat käteviä ruokia silloin, kun on
kaksi pientä lasta pyörimässä ympärillä! Tämän ohjeen löysin
Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 8/10. Tässä ohje miten itse
sen tein.
Texmex-kesäkurpitsavuoka
1 iso (noin 400 g) kurpitsa
3 perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
400 g paistijauhelihaa
1 pss (40 g) texmex-mausteseosta (laitoin vähän vähemmän lapsen takia)
1 tl kuivattua basilikaa
400 g tomaattimurskaa
150 g juustoraastetta
Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se (minä myös
kuorin sen). Kuori ja leikka perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja
hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista pannulla jauheliha, sipuli
ja valkosipuli kypsiksi. Lisää sekaan mausteseos ja tomaattimurska. Anna
kastikkeen hautua noin viisi minuuttia.
Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen
kesäkurpitsaviipaleita, perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja
juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja
ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti