Tämän kakun tein toissavuonna omaksi
synttärikakukseni. Ohjeen löysin Yhteishyvä-lehden
Ruokamaailma-liitteestä 5/07. Halvaa en ollut aiemmin käyttänytkään
leivonnassa. Halva on kyllä hyvää! Tässä ohje miten itse tein.
Toffeinen suklaa-halvakakku
125 g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ohrakasta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl omenahilloa
1 dl kevytkermaa
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat
joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina
voideltuun vuokaan (minä käytin 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa).
Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja
halkaise se kahteen osaan.
Täyte
1 dl vispikermaa
100 g halvaa (laitoin kaakaon makuista)
100 g vaniljarahkaa
Sekoita vispikerma vaahdoksi. Sekoita se
vaniljarahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita se rahkavaahdon
joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla.
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
100 g toffee-maitosuklaata (esim. Dumle)
1/2 dl kevytkermaa
Paloittele suklaat vesihauteeseen ja kaada
joukkoon kevytkerma. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaat
ovat sulaneet ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hieman. Levitä kuorrute
kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku haluamallasi tavalla esim. sokerikuorrutteella. Minä laitoin lisäksi suklaaperhosia ja suklaakoristerakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti