En ole ennen tullutkaan ajatelleeksi, että
mantelimassaahan voi aika helpostikin tehdä itse. Sovelsin eri
resepteistä itselleni sopivan reseptin. Tein tämän mantelimassan osana
leivontafoorumin marras-joulukuun haastetta, johon nyt osallistuin
ensimmäistä kertaa :) Tässä linkki haasteleipomukseeni.
Tästä ohjeesta tulee noin 200 g mantelimassaa.
Mantelimassa
1 1/2 dl (100 g) kokonaisia, kuorittuja manteleita
1 1/2 dl (noin 85 g) tomusokeria
1 kananmunanvalkuainen/ tai noin 1 rkl vettä
(muutama tippa-1/2 tl manteliaromia)
(1/2 tl vanilja-aromia)
Jauha mantelit
tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää jauheen sekaan tomusokeri,
valkusinen/vesi, sekä halutessasi manteli- ja vanilja-aromi. Jatka
massan sekoittamista joko tehosekoittimessa tai vaikka puulusikalla,
kunnes seos on muuttunut pehmeäksi massaksi.
Säilytä
mantelimassa ilmatiiviissä rasiassa tai tiukasti tuorekelmuun käärittynä
jääkaapissa tai pakastimessa. Jääkaapissa massa säilyy hyvänä noin
kaksi viikkoa.
Huom! Jos
kaapissa sattuu olemaan kuorellisia manteleita, saa niistä helposti
kuoret pois näin: laita mantelit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi,
ota ne pois vedestä reikäkauhalla tai siivilöiden ja poista kuoret.
Kuuman veden ansiosta kuori lähtee melkein itsestään pois. Jos kuoret
ovat vielä tiukassa, anna olla vedessä vähän pidempään.
Mantelimassa
sopii hyvin esimerkiksi taikinan tai täytteen sekaan ja siitä voi myös
kaulia kuorrutteen tomusokeroidulla alustalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti