maanantai 24. tammikuuta 2011

Chili con carne


Tätä syömme silloin tällöin. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruokalehti 1/04-liitteestä.

Chili con carne
 
400 g paistijauhelihaa
 
1 rkl öljyä
 
2 sipulia
 
2 valkosipulinkynttä
 
1 punainen paprika
 
400 g tomaattimurskaa
 
2 rkl tomaattisosetta
 
400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
 
1/2 tl chilirouhetta
 
1 tl ruususuolaa
 
1 tl oreganoa
 
1 tl kanelia

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi (leikkaan usein kuutioiksi). Lisää pannulle paprikasuikaleet, tomaattimurska ja pavut. Mausta chilirouheella, suolalla, oreganolla ja kanelilla. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tarjoile perunan tai riisin sekä raikkaan salaatin kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti