maanantai 24. tammikuuta 2011

Kreolilainen broileri


Tämänkin ohjeen löysin Yhteishyvä-lehden Ruokalehti 3/06-liitteestä. Laitoin vaan palsternakan sijaan enemmän porkkanaa. Seuraavaksi aion kokeilla tätä palsternakan kanssa.

Kreolilainen broileri
 
3 maustamatonta broilerin rintafilettä
 
1/2 tl ruususuolaa
 
1/2 tl mustapippuria
 
2 sipulia
 
3 porkkanaa
 
(tai 2 porkkanaa ja 100 g palsternakkaa)
 
1/2 paprikaa
 
1 rkl öljyä
 
1 tl timjamia
 
1 tl oreganoa
 
2 dl vettä tai valkoviiniä
 
1/2 tl ruususuolaa
 
2 laakerinlehteä
 
400 g tomaattimurskaa
 
3 rkl tuoretta persiljaa

Paloittele broilerin fileet. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat (ja palsternakka). Pese ja suikaloi paprika.

Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä broilerinpaloja ja sipuleita kevyesti. Mausta timjamilla ja oreganolla. Lisää neste, suola, laakerinlehdet, porkkanat, (palsternakka) ja tomaattimurska. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää paprika ja hauduta vielä 5 minuuttia. Lisää hienonnettu persilja. Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti