Halusin vähän vaihtelua jauheliha- ja
kasvislasagnelle ja päätin tehdä kinkkulasagnea. Sovelsin parista
reseptistä oman versioni. Löysin vinkkejä esimerkiksi täältä Cebicin keittiössä-blogista. Seuraavaksi aion tehdä lohilasagnea!
Kinkkulasagne
lasagnelevyjä
Kinkkukastike
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi (nyt en laittanut)
loraus rypsiöljyä
400 g kinkkua (laitoin ylikypsää savusaunapalvikinkkua)
1 punainen paprika
500 g paseerattua tomaattia
2 1/2 dl Kippari ruokakermaa
1-2 dl vettä
1/2 dl sweet chili-kastiketta
1/2 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl basilikaa
2 rkl vehnäjauhoja
noin 1 dl vettä
Kuori ja pilko
sipuli ja valkosipuli. Kuulota niitä öljyn seassa pannussa vähän aikaa.
Pese ja pilko paprika ja lisää ne pannulle hautumaan muutamaksi
minuutiksi. Pilko kinkkusuikaleet ja lisää ne pannulle. Paista hetki ja
lisää sitten paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Lisää vesi huuhtomalla
sillä samalla purkit. Lisää mausteet. Sekoita jauhot veteen ja sekoita
seos kastikkeeseen. Hauduta kastiketta vielä noin 15 minuuttia.
Juustokastike
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
3/4 tl ruususuolaa
1/4 tl valkopippuria
3 dl juustoraastetta
Pinnalle
noin 2 dl juustoraastetta
Kuumenna
kattilassa öljy. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen koko
ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista ja anna kastikkeen kiehua
hiljalleen 3-5 minuuttia. Mausta kastike ja lisää juustoraaste. Sekoita
kunnes juusto on sulanut.
Voitele vuoka.
Levitä vuoan pohjalle kerros juustokastiketta. Lado päälle
lasagnelevyjä, niiden päälle kinkkukastiketta, sitten valkokastiketta,
lasagnelevyjä jne, kunnes ainekset loppuvat. Laita päällimmäiseksi
lasagnelevyjä ja niiden päälle juustokastiketta. Ripottele pinnalle
juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 40-45
minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti