Leivoin eilen tyttäreni kanssa miehelleni
yllätykseksi madeleineleivoksia. Madeleinet ovat pieniä, pehmeitä
ranskalaisia leivoksia. Näitä on kiva tehdä lapsen kanssa, koska
ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Käytin äidiltäni lainassa olevaa
amerikkalaista muffinssivuokaa, joka sopii hyvin myös madeleineille,
koska muotit ovat matalia ja siinä on yksi kuvio madeleinelle
tyypillinen näkinkengänmuoto.
Löysin tämän ohjeen Leila Lindholmin Pala kakkua - ja paljon muuta-kirjasta.
Madeleineleivokset
12 kakkua
75 g pehmeää voita (tai margariinia)
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
♥
Voita ja korppujauhoja voiteluun (laitoin voita ja vehnäjauhoja)
♥
Vaahdota voi,
sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja
kääntele seos taikinaan. Voitele ja jauhota madeleinevuoat. Jaa taikina
vuokiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10
minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia.
Tässä kolmivuotias apulaisprinsessani ja
pikkuveljensä, joka täyttää ensi kuussa jo vuoden!! Poikakin tutustuu jo
leivontavälineisiin, tai ainakin taikinapyörä maistuu hyvälle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti