perjantai 25. helmikuuta 2011

Madeleineleivokset


Leivoin eilen tyttäreni kanssa miehelleni yllätykseksi madeleineleivoksia. Madeleinet ovat pieniä, pehmeitä ranskalaisia leivoksia. Näitä on kiva tehdä lapsen kanssa, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Käytin äidiltäni lainassa olevaa amerikkalaista muffinssivuokaa, joka sopii hyvin myös madeleineille, koska muotit ovat matalia ja siinä on yksi kuvio madeleinelle tyypillinen näkinkengänmuoto.


Löysin tämän ohjeen Leila Lindholmin Pala kakkua - ja paljon muuta-kirjasta.

Madeleineleivokset

12 kakkua

75 g pehmeää voita (tai margariinia)

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 pestyn sitruunan raastettu kuori

2 kananmunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Voita ja korppujauhoja voiteluun (laitoin voita ja vehnäjauhoja)


Vaahdota voi, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seos taikinaan. Voitele ja jauhota madeleinevuoat. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia.




Tässä kolmivuotias apulaisprinsessani ja pikkuveljensä, joka täyttää ensi kuussa jo vuoden!! Poikakin tutustuu jo leivontavälineisiin, tai ainakin taikinapyörä maistuu hyvälle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti