Tein taas kreppejä. Tein vähän isomman
satsin, koska oli tulossa vieraita. Tein kaksi eri täytettä, jauheliha-
ja broileritäytteen. Jauhelihatäyte on vähän erilainen kuin näissä
aiemmin tekemissäni jauhelihakrepeissä, joten laitan näistä
jauhelihakrepeistä oman postauksen. Taikinan tein myös nyt vähän
erilailla. Tämän taikinan ohje on Pirkka.fi-sivuilta.Täytteen mietin
itse.
Tein siis kaksinkertaisen annoksen. Täytin
puolet jauhelihatäytteellä ja puolet broileritäytteellä. Käytin nyt
vähän pienempää paistinpannua, joka on valurautainen ja halkaisijaltaan
13 cm. Nämä krepit olivat minusta juuri sopivan kokoisia. Kreppejä tuli
yhteensä 30 kpl. Laitan tähän yksinkertaisen ohjeen, jolla pienehköjä
kreppejä tulee noin 15 kpl.
Broilerikrepit
Ohukaistaikina
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia
Mittaa kulhoon puolet maidosta sekä jauhot
ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu maito, kananmunat, suola ja
margariini ja sekoita. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
Broileritäyte
400 g broilerin ohutleikettä/rintafilettä
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl broilerimaustetta
1 mm jeeraa eli juustokuminaa
ripaus valkopippuria
ripaus chilijauhetta
1 tl välimeren yrttiseosta
1 pieni sipuli
1 dl pakastemaissia
100 g ranskankermaa
60-70 g kevätsipuli & mustapippuri -tuorejuustoa
2 dl juustoraastetta
Pinnalle
1-2 dl juustoraastetta
Kuori ja pilko sipuli. Pilko broilerin
ohutleikkeet tai tavalliset rintafileet pieniksi paloiksi. Paista
broileripaloja pannulla öljyssä. Lisää mausteet ja sipulisilppu ja
paista kypsäksi. Lisää maissit ja anna niiden kuumentua. Sekoita sitten
joukkoon ranskankerma ja anna seoksen kuumentua. Anna seoksen hautua
kannen alla hetken aikaa.
Paista ohukaiset noin 13-20 cm
halkaisijaltaan olevassa pinnoitetussa paistinpannussa (riippuen minkä
kokoisia haluat). Sivele pannu öljyllä tai muulla rasvalla ennen
ohukaisten paistamista. Laita taikinaa noin 3/4-1 dl jokaista kreppiä
kohden. Sekoittele välillä taikinaa, ettei jauhot painu pohjalle. Paista
letut molemmilta puolilta. Kumoa paistetut letut vierekkäin
leivinpaperin päälle.Voitele uunivuoka.
Jaa täyte ohukaisten päälle ja levitä täyte
jättäen reunat kuitenkin vapaiksi. Lusikoi pinnalle muutama
tuorejuustonokare. Ripottele päälle juustoraastetta. Rullaa krepit,
laita ne vierekkäin uunivuokaan saumapuoli alaspäin ja ripottele päälle
vielä juustoraastetta. Paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin
10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti