Tein vähän toisenlaisia jauhelihakreppejä. Täältä löytyvät aiemmat jauhelihakrepit. Täältä löytyy broileritäyte kreppeihin.
Juustoiset jauhelihakrepit
Ohukaistaikina
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia
Mittaa kulhoon puolet maidosta sekä jauhot
ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu maito, kananmunat, suola ja
margariini ja sekoita. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
Jauhelihatäyte
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 tl ruususuolaa
1 mm mustapippuria
1/2 tl paprikamaustetta
1 tl pizzamaustetta
1/2 punainen paprika
1 rkl ketsuppia
100 g ranskankermaa
60-70 g kevätsipuli & mustapippuri -tuorejuustoa (tai muun makuista tuorejuustoa)
2 dl juustoraastetta
Pinnalle
1-2 dl juustoraastetta
Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Pese ja kuutioi paprika. Paista jauheliha puolikypsäksi, lisää sipuli-
ja paprikakuutiot ja paista kypsäksi. Lisää sitten ketsuppi ja mausteet
ja anna seoksen hautua keskilämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia.
Lisää lopuksi ranskankerma ja anna seoksen kuumentua.
Paista ohukaiset noin 13-20 cm
halkaisijaltaan olevassa pinnoitetussa paistinpannussa (riippuen minkä
kokoisia haluat). Sivele pannu öljyllä tai muulla rasvalla ennen
ohukaisten paistamista. Laita taikinaa noin 3/4-1 dl jokaista kreppiä
kohden. Sekoittele välillä taikinaa, ettei jauhot painu pohjalle. Paista
letut molemmilta puolilta. Kumoa paistetut letut vierekkäin
leivinpaperin päälle.Voitele uunivuoka.
Jaa täyte ohukaisten päälle ja levitä täyte
jättäen reunat kuitenkin vapaiksi. Lusikoi pinnalle muutama
tuorejuustonokare. Ripottele päälle juustoraastetta. Rullaa krepit,
laita ne vierekkäin uunivuokaan saumapuoli alaspäin ja ripottele päälle
vielä juustoraastetta. Paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin
10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti