Tein näitä tarjolle poikani synttäreille.
Olen pari kertaa aiemminkin tehnyt kinkkuhyrriä juhliin. Ne vaan maistuu
niin hyvälle.Näihin voi käyttää lehti- tai voitaikinalevyjä. Minä
tykkään tehdä aina taikinan itse. Minä tein nyt vähän pienempiä
kinkkuhyrriä. Pienempiä hyrriä tuli 40 kpl. Isompia tulisi noin 25-28
kpl.
Kinkkuhyrrät
Rahkavoitaikina
250 g margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita rahka
ja pehmeä margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita
tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi
tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulita.
Täyte
200 g maustettua tuorejuustoa, laitoin ruohosipulin makuista
250 g kinkkua, laitoin Kivikylän kotipalvaamon savumaukasta maalaispalvikinkkua
1/2 punainen paprika
2 dl juustoraastetta
Ripottele
vähän jauhoja pöydälle ja kaulitse taikinasta iso, suorakaiteen
muotoinen levy. Levitä pintaan tuorejuusto. Pilko kinkku suikaleeksi tai
pieneksi kuutioksi ja ripottele päälle. Pilko paprika pieneksi
kuutioksi ja ripottele kinkun päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste.
Kääri levy pitkittäissuunnassa rullalle. Jos haluat vähän pienempiä
hyrriä, voi levyn halkaista pitkittäin kahteen osaan ja rullata levyt
kahdeksi rullaksi. Leikkaa rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta
palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista
200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet
hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti