Halusin tehdä ystävänpäiväksi jonkunlaisia
leivonnaisia ja tällaisia syntyi. Kysyin äidiltä erään ohjeen
mansikkaleivoksille, joita hän usein teki juhliin tarjottaviksi. Niihin
kuului pohja ja mansikkakuorrute. Halusin tehdä oman säväyksen niihin ja
tein niistä kaksikerroksisia täyteväleineen. Pohjassa oli jo
appelsiinin raikkautta ja halusin tuoda täytteeseenkin raikkautta
sitruunatahnan muodossa. Olin ihan tyytyväinen lopputulokseen.
Otin taas leipurikaverini eli tyttäreni
mukaan leipomaan näitä. Hän laittoi sekaan aineksia ja sekoitteli
taikinaa. Hän sai myös tehdä omat sydämet sokerimassasta. Lopuksi hän
kyllä sanoi, ettei suostu enää leipomaan kanssani, koska hänen
mielestään äiti teki ihan hölmön virheen!! Kun tietenkin valkoiset
sokerihelmet pitäisi laittaa valkoisiin sydämiin ja vaaleanpunaiset
vaaleanpunaisiin sydämiin :) No, laitoimme hänen omaan leivokseensa
sokerihelmet niin kuin hän itse ne halusi. Ja ollaan me tuosta minun
virheestäni huolimatta taas leivottu ja kokkailtu lisää :)
Osallistuin näillä leivoksilla myös Leivontafoorumin helmikuun leivontahaasteeseen, jossa oli aiheena sydän. Täältä
löytyvät ihanat haastetyöt. Sivun lopussa näkyvät kaikkien
haasteleipomusten pisteet ja kommentit. Haasteen voittivat Wadelmatassu
ja Ebe ansaitusti, onnea heille!!! Minäkin kiitän pisteistäni ja mieltä
lämmittävistä kommenteista joita sain!
Pääsin vihdoinkin käyttämään nami-hiireltä saamani sitruunatahnan. Se oli tosi hyvää!
Raikkaat mansikkaleivokset
Pohja
5 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
275 g margariinia
1 dl puristettua appelsiinin mehua
Yhden appelsiinin kuori raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
Mansikkakuorrute
1 1/2 dl mansikkahilloa
500 g tomusokeria
Täyte
2 1/2 dl Flora Vispiä
1 rkl tomusokeria
♥
Sokerimassaa ja sokerihelmiä koristeluun
♥
Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasvasula, appelsiinimehu ja
appelsiinin kuoriraaste. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja
vaniljasokeri ja siivilöi ne taikinaan. Kaada taikina isolle,
leivinpaperoidulle pellille. Minun peltini ovat vähän pienempiä (40×31,5
cm) ja taikinaa riitti kahteen senkokoiseen peltiin. Paista
200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tee kuorrutus sillä aikaa kun pohja on
paistumassa. Sekoita tomusokeri mansikkahillon sekaan. Kun otat
pohjalevyn pois uunista, leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Levitä
mansikkakuorrute heti toisen levyn päälle. Jos pohjalevyt on paistettu
kahdella pienemmällä pellillä, levitä kuorrute toiselle niistä. Leikkaa
kuorrutettu levy annospaloiksi.
Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta se
tomusokerilla. Levitä toisen levyn päälle sitruunatahna ja sen päälle
kermavaahto. Siirrä mansikkapäällysteiset palat lastalla täytelevyn
päälle ja leikkaa niiden mukaan pohjalevykin paloiksi. Näin kerma ei
pursuile ja kansiosa pysyy kauniina eli ei halkeile.
Käsittelin ensimmäistä kertaa sokerimassaa.
Värjäsin osan vaaleanpunaisella pastavärillä. Kaulin massat levyiksi ja
otin niistä sydänmuotilla paloja. Koristelin niiden reunat pisteillä ja
painoin niihin vielä sokerihelmet. Helmet saa kiinnitettyä hyvin esim.
sokerikuorrutteella. Minä en nyt tehnyt niin ja helmet karkailivatkin
iloisesti :D
- Suloisia leivoksia! Näitä voisin kokeilla.
- Tämä ohje oli mun mieleen myös kovasti - kauniita leivoksia ja maistuivat hyviltä gluteenittominakin!
- Mansikka+appelsiini/sitruuna yhdistelmä on ihana!
- Sopisivat hyvin vaikka kihlajaispöytään. Suloisia leivoksia.
- Kerrassaan ihanan näköisiä ja mukavan raikkaita leivoksia ystävänpäiväpöytään <3
- Todella herttaisen näköiset ja väriltäänkin teemaan sopivat leivokset. Appelsiinimehu pohjassa tuo varmasti hyvän säväyksen, ja muutenkin leivokset vaikuttavat juuri sellaiselta makean ja raikkaan yhdistelmältä, josta itse pidän todella paljon.
- Ihanan erilainen ohje ja kaunis toteutus!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti