Tein näitä soijarouhehyrriä poikani
synttäreille, koska vieraina oli myös kasvissyöjiä. En ollut koskaan
aiemmin tehnyt mitään soijarouheesta.Tästä lähtien käytän niitä
useamminkin, koska niitä oli niin helppo käsitellä! Nämä hyrrät tein
isompina eli kaulitsin koko levyn yhdeksi rullaksi. Hyrriä tuli 28 kpl.
Pienempiä hyrriä tulisi noin 40 kpl. Täytteeseen riittäisi myös 3 dl
soijarouhetta ja 3 dl vettä + muut täyteainekset, mutta halusin kunnolla
täytettä hyrriin.
Soijarouhehyrrät
Rahkavoitaikina
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita rahka
ja pehmeä voi keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita
tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi
tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulia.
Täyte
4 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
1/2 punainen paprika
1 pieni sipuli
1 rkl rypsiöljyä
3/4 tl ruususuolaa
1 mm mustapippuria
1/2 tl kuivattua basilikaa
200 g maustettua tuorejuustoa, laitoin ruohosipulituorejuustoa
2 dl juustoraastetta
Ripottele
vähän jauhoja pöydälle ja kaulitse taikinasta iso, suorakaiteen
muotoinen levy. Kaada vesi soijarouheen päälle ja anna veden
imeytyä/soijarouheen turvota. Pilko sipuli ja paprika pieneksi kuutioksi
ja paista niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää sekaan soijarouhe,
mausteet ja basilika. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita hetken aikaa,
kunnes tuorejuusto on sekoittunut joukkoon. Anna täytteen vähän jäähtyä
ja levitä se taikinalevylle. Ripottele päälle juustoraaste.
Kääri levy
pitkittäissuunnassa rullalle. Jos haluat vähän pienempiä hyrriä, voi
levyn halkaista pitkittäin kahteen osaan ja rullata levyt kahdeksi
rullaksi. Leikkaa rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta palat
leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista
200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut
hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti