Tein näitä tarjottavaksi poikani
1-vuotissynttäreille. Halusin kokeilla jotain uutta. Muistin nähneeni
Mansikkamäen blogissa tuulihatturullan ohjeen.
Se on alunperin Kaarina Roinisen ohje. Tein kaksi rullaa omilla
täytteillään. Savulohitäytteen sovelsin Mansikkamäen Eben täytteestä ja
kasvistäytteen kehittelin itse.
Tuulihatturulla on helppo tehdä ja se on
siitä kiva, että sen voi tehdä päivän tai kaksi etukäteen jääkaappiin
maustumaan. Tarjoilupäivänä tarvitsee vain leikata se paloiksi.
Tuulihatturulla
(Yhdestä rullasta saa noin 15 isoa tai noin 30 pientä palaa)
Pohja
125 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl tuoratta persiljaa silputtuna (ei välttämätön)
Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen
jauhot. Lisää vesi ja sekoita koko ajan, kunnes seos on tasaista ja
sakeaa ja se kiahahtaa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Lisää sitten
munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja yrttisilppu.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa
uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna levyn
jäähtyä pari minuuttia ja kumoa se sitten pöydällä olevan leivinpaperin
päälle. Irrota paistoleivinpaperi ja anna levyn jäähtyä. Tee sillä aikaa
täyte. Tässä kaksi vaihtoehtoa. Kinkkutäytekin sopisi hyvin.
Savulohitäyte
200 g savulohi ja piparjuuri -tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
150 g kylmäsavulohta
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
ripaus valkopippuria
Sekoita keskenään tuorejuusto ja
ranskankerma. Suikaloi lohi pieneksi. Lisää tuorejuustoseokseen
lohisuikaleet, tillisilppu ja valkopippuri ja sekoita tasaiseksi.
Kasvistäyte
200 g yrttitarha -tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1/2 oranssi paprika
60 g leipäjuustoa
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
ripaus valkopippuria
Sekoita keskenään tuorejuusto ja
ranskankerma. Pese ja pilko paprika pieneksi kuutioksi. Paloittele
leipäjuusto myös pieneksi kuutioksi. Sekoita tuorejuustoseokseen
paprika- ja leipäjuustokuutiot, tillisilppu ja valkopippuri.
Levitä haluamasi täyte jäähtyneen
tuulihattulevyn päälle. Kääri levy tiukaksi rullaksi leivinpaperin
avulla ja kääri se kyseiseen leivinpaperiin. Kääri rulla vielä folioon
ja laita jääkaappiin maustumaan. Minä halusin vähän pienempiä paloja,
joten kun olin levittänyt täytteen, puolitin levyn, leikkasin
leivinpaperin saksilla puolitetusta kohdasta ja käärin kaksi rullaa.
Leikkaa rulla tarjoilupäivänä ohuehkoiksi paloiksi.
Tuulihatturullaa savulohitäytteellä.
Tuulihatturullaa kasvistäytteellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti