Näitä wienertankoja tein poikani synttäreille. Löysin niihin ohjeen Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset-kirjasta.
Näitä oli minusta kiva tehdä, koska ohje oli
helppo ja nämä maistuivatkin hyviltä. Vaihtelua saa vaihtelemalla
hillo- tai marmeladimakuja. Taikinasta saa helposti myös kahdenvärisiä
wienertankoja, kun puolet taikinasta maustaa/värjää kaakaojauheella.
Kaakaoisiin tankoihin voisi spritsata tummaa suklaata. Taidankin tehdä
niin seuraavalla kerralla!
Wienertangot
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sitruunamehua
100 g mansikkamarmeladia (paistonkestävää)
Kuorrutus
Valkosuklaata noin 50-70 g
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää
kananmuna vatkaten joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita
jauhoseos ja sitruunamehu taikinan sekaan.
Pyöritä taikinasta kaksi tankoa
leivinpaperoidun uunipellin päälle. Kauli tangot litteiksi (jätin noin
sentin paksuisiksi) ja vedä niiden keskelle pituussuunnassa vako.
Pursota vakoon paistonkestävää marmeladia. Paista pikkuleipiä
200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne
vaikuttavat kypsiltä.
Wienertangot menossa uuniin.
Anna tankojen jäähtyä hetki ja leikkaa ne
sitten sivusuunnassa viistoon sopivan kokoisiksi pikkuleiviksi. Sulata
valkosuklaata ja koristele pikkuleivät spritsaamalla suklaata niiden
päälle.
Valkosuklaalla koristellut, valmiit tangot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti