Äitini teki viime kuussa meillä käydessään
aivan ihanan makuista mangohilloa. Halusin kokeilla sitä parissa
leivonnaisessa. Tein näitä
helppoja viinereitä ja sitten näitä hillosilmäpullia. Käytin näihin
rahkapiirakkaohjetta, joka on Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä
4/07. Täytyykin tässä pääsiäisen alla tehdä myös jonkinlaisia
rahkapullia. Laitoin siis vaan rahkatäytteen tilalle kahta erimakuista
hilloa.
Äiti teki hillon tuoreista mangoista. Hän
paloitteli ne, keitti tilkassa vettä ja lisäsi vähän hedelmäsokeria.
Mangot olivat sellaisia semikypsiä ja en tiedä oliko sen ansiota, kun
hillo käyttäytyi uunissa tosi hyvin. Ei levinnyt ollenkaan. Tai sitten
koostumus oli muuten sopiva.
Hillosilmäpullat
24 kpl
Pullataikina
2 1/2 dl maitoa
1/2 pkt hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1/2 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl ruususuolaa
1 rkl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Täyte
mangohilloa
vadelmahilloa
(tai mitä vaan paistonkestävää hilloa tai marmeladia)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos
käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja. Riko muna kuppiin ja
vatkaa sen rakenne rikki. Käytä taikinaan puolet munasta ja säästä loppu
voiteluun. Lisää taikinanesteeseen muna, sokeri, suola, kardemumma ja
osa jauhoista. Alusta suurin osa jauhoista joukkoon ja lisää pehmeä tai
sulatettu ja jäähdytetty margariini. Lisää vielä tarvittaessa hiukan
jauhoja, niin että saat kimmoisan, mutta pehmeän taikinan. Anna taikinan
kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Muotoile
taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta
leivinpaperin päälle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla.
Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. lasin pohjalla (käytin nyt
aika pientä lasia). Paina lasi välillä jauhoihin, ettei se tartu
taikinaan. Voitele pullien reunat munalla ja lusikoi syvennyksiin
hilloa.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti