Hauskaa vappua kaikille!!
Laitan nyt vappumunkit ennen pääsiäiskakkua,
koska saan pääsiäiskakusta ottamani kuvat koneelle vasta alkuviikosta
(otettu eri kameralla). Mutta näiden munkkien aikahan onkin just nyt :)
Tein taikinan samalla ohjeella kuin aiemmin. Puolikas taikinamäärä olisi
riittänyt.Munkkeja on nyt sitten vino pino! Onneksi sain osan
appivanhempien mukaan :)
Nyt halusin tehdä kuorrutettuja munkkeja ja löysin hyvät ohjeet Decapitated-blogista täältä.
Oli kyllä aika samanlainen maku ja tuoksu kuin Arnoldsin donitseissa :)
Lisäksi pursotin munkkien sisään hilloa, osaan vadelma- ja osaan
omenahilloa. Tein osasta munkkeja donitsin näköisiä pyörittämällä
sormella (leivinlautaa vasten) reiän niiden keskelle.
Tein suklaa- ja kinuskikuorrutteita
yksinkertaisen määrän ja tomusokerikuorrutetta kaksinkertaisen määrän.
Muutama munkki jäi kuorruttamatta. Niille olis voinu tehdä
valkosuklaakuorrutteen, jos olis jaksanu!
Kuorrutetut hillomunkit
Munkkitaikina, ohje löytyy täältä.
(älä sokeroi kuorrutettavia munkkeja)
♥
Suklaakuorrute
1 dl kermaa (laitoin kuohukermaa)
200 g maitosuklaata
sileää ja siemenetöntä vadelmahilloa (laitoin Meritalon hilloa, josta sivilöin siemenet pois)
Koristeluun
hasselpähkinärouhetta (laitoin mantelirouhetta)
strösseleitä, suklaarakeita
valkosuklaata ja tummaa suklaata sulatettuna
Pursota jäähtyneisiin munkkeihin ensin
vadelmahillo. Laita hilloa pursotuspussiin, paina pursotustyllalla reikä
munkin alareunaan ja pursota hilloa sisään.
Paloittele suklaa/rouhi suklaa. Kiehauta
kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen. Siirrä
kattila pois levyltä ja kaada suklaapalat joukkoon. Hämmennä seosta,
kunnes suklaapalat ovat sulaneet kokonaan kerman sekaan. Kasta munkkien
toinen puoli suklaakuorrutteeseen. Koristele strösseleillä,
pähkinärouheella ja/tai suklaarakeilla. Anna kuorrutteen jähmettyä (minä
annoin jähmettyä pöydällä). Spritsaa sitten sulatettua suklaata vielä
koristeeksi.
♥
Kinuskikuorrute
2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa (laitoin kuohukermaa)
sileää omenahilloa (ei välttämätön)
Koristeluun
strösseleitä
valkosuklaata ja tummaa suklaata sulatettuna
Pursota munkkien sisään omenahilloa. Laita
kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes
seos kiehahtaa. Alenna lämpötilaa ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin
20 minuuttia, välillä sekoitellen. Vesilasitestillä näet, onko kinuski
tarpeeksi jähmeää. Tipauta kylmään veteen nokare kinuskia. Jos nokareen
pystyy nostamaan ehjänä lasista, on kinuski valmista.
Kasta munkkien toinen puoli kinuskiin. Koristele strösseleillä. Spritsaa sulatettua suklaata, kun kuorrute on vähän jähmettynyt.
♥
Tomusokerikuorrute
3 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
1 1/2 rkl vettä
Punaista elintarvikeväriä (laitoin punaista pastaväriä)
Sileää omenahilloa tai vadelmahilloa
Koristeluun
strösseleitä
valkosuklaata ja tummaa suklaata sulatettuna
Pursota munkkeihin omena- tai vadelmahilloa.
Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja vesi. Värjää kuorrute
vaaleanpunaiseksi. Kasta munkkien toinen puoli kuorrutteeseen (minä
laitoin sitruunamehua vähän lisää, mutta jouduin silti levittämään
kuorrutteen veitsen avulla). Koristele strösseleillä ja sulatetulla
suklaalla.
Suklaamunkit
Kinuskimunkit
"Berliininmunkit"
Vadelmahillotäytettä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti