Halusin hyötykäyttää pakastimessa olevat
raparperinpalat ja leivoin tyttäreni kanssa piirakkaa. Löysin ohjeen
Maku-lehdestä 2/2011. Minulla ei kylläkään ollut maitorahkaa, mutta
laitoin vähän enemmän kermaviiliä. Pakkasin osan mieheni työpaikalle,
ihan muuten vaan :)
Mehevä raparperipiirakka
Noin 20 palaa
Muruseos
250 g voita tai margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
(2 tl leivinjauhetta)
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina
3/4 muruseoksesta
2 dl piimää (laitoin rasvatonta)
1 kananmuna
Täyte
1 l raparperia paloiteltuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvasula. Nypi murumaiseksi. Siirrä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.
Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille
(35×42 cm). Ripottele pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput
täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperinpalojen päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti