Vihdoinkin pääsen taas postailemaan! On
ollut kaikenlaista kiirettä ja olipa tuossa neljän päivän iki-ihana
reissu Milanoon kaksistaan mieheni kanssa :) Postattavaa onkin taas
kertynyt. Laittelen niitä tänne pikkuhiljaa.
Tämän näppärän viineriohjeen bongasin kerran Tingelstiinalta täältä. Minulla sattui olemaan valmiiksi kaapissa mansikkamarmeladia, joten laitoin sitä.
Nopeat vanilja-mansikkaviinerit
16 kpl
8 kpl lehti- tai voitaikinalevyä
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 1/2 dl vettä
1 kananmuna
paistonkestävää mansikkahilloa (mikä vaan hillo tai marmeladi käy)
raesokeria (minulla ei nyt ollut)
tomusokerikuorrutetta (tuubista)
Sulata
taikinalevyjä vierekkäin leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia.Tee
sillä aikaa vaniljatäyte. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Sekoita
seosta noin 5 minuuttia.
Leikkaa
taikinalevyt kahteen osaan. Paina sydänmuotilla keskelle "mallikuva",
älä paina pohjaan saakka.Voitele reunat kananmunalla. Pursota sydämien
päälle vaniljatäytettä. Lusikoi päälle nokare hilloa/marmeladia.
Ripottele reunoille raesokeria.
Paista
225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja
koristele viinerit sitten tomusokerikuorrutteella. Minulla ei ollut
valmista kuorrutetta, joten tein sen itse.
Viinerit menossa uuniin.
Käytin sydänmuotin lisäksi neliönmuotoista muottia.
Tein toisenkin satsin, joihin laitoin äidin tekemää herkullista mangohilloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti