Brigadeirot ovat brasilialaisia toffeisia
kaakaopalloja. Ne ovat brasiliassa huippusuosittuja. Brasiliassa
kondensoitu maito on jo pitkään ollut ruokakulttuurin tärkeä raaka-aine.
Itse asiassa Brasiliassa sitä käytetään eniten maailmassa. Tarkempaa
tietoa löytyy brasilialaisen, Suomessa asuvan Michelle Kaarakaisen
Herkku Ateljee-nettisivustolta täältä.
Kesällä veljeni ja hänen brasilialainen
vaimonsa tulevat Suomeen ja haluan tehdä näitä silloin heille. Mutta
täytyyhän ensin kokeilla miten niiden tekeminen onnistuu :) Brigadeirot
olivat tosi helppotekoisia ja aika nopeitakin valmistaa. Ihanan
suussasulavia ja pehmoisia. Löysin ohjeen Etelä- ja Väli-Amerikan
keittiö-kirjasta.
Perinteisesti brigadeirot pyöritellään
suklaaströsseleihin, mutta minulla ei niitä ollut eikä lähikaupoistakaan
niitä saanut. Käytin siis lakritsinmakuisia strösseleitä ja
valkoisia/kultaisia nonparelleja. Osan jätin koristelematta.
Brigadeiromassan voi jättää myös vähän löysemmäksi, jolloin massaa voi
kaataa pieniin annoskuppeihin ja koristella ne suklaaströsseleillä.
Tein myöhemmin suklaaströsseleillä koristeltuja brigadeiroja. Ne löytyvät täältä.
Brigadeirot
(Noin 35 pientä palloa)
3 dl (1 tlk á 397 g) sokeroitua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl (30 g) voita
suklaaströsseleitä
Mittaa kaikki ainekset paitsi strösselit
paksupohjaiseen kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen
kunnes seos alkaa sakeutua ja irtoilla kattilan pohjasta ja reunoilta.
Tähän menee noin 20 minuuttia. Levitä massa puolikkaalle osalle
leivinpaperoitua peltiä. Anna jäähtyä haaleaksi (strösselit tarttuvat
paremmin kun massa on haaleaa eikä täysin jäähtynyttä). Muotoile
massasta pieniä palloja ja pyöritä ne strösseleissä.
Massasta saa todella helposti pyöriteltyä palloja ja siitä voisi vaikka muovailla muutakin.
Sain tämän upean kerrostarjottimen siskoltani kiitoksena kakusta. Hän
löysi sen Sisustuspuoti Hemmasta, jonka nettikauppa löytyy täältä. Tuonne kauppaan haluan ehdottomasti päästä!!
Valmiina tarjottaviksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti