Leivoin tämän kahvikakun tähän
toukokuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena on tuunattu, raikas
kahvikakku. Tällä kertaa osallistuminen tapahtuu omalla nimimerkillä,
joten sen saa postata jo nyt. En omista vielä kauhean erikoisia
kahvikakkuvuokia, mutta tällä kertaa tuo aika tavallinen vuoka sopi
oikein hyvin.
Kehittelin kakun reseptin itse joitakin
kahvikakkureseptejä apuna käyttäen. Koska haasteeseen sai laittaa vain
kaksi kuvaa leipomuksesta, lisään loput kuvat sitten, kun haaste on
päättynyt. -Lisätty myöhemmin: näköjään toiset haasteeseen osallistujat
olivat laittaneet jo nyt enemmänkin kuvia haasteleipomuksistaan
blogeihinsa, joten päätin minäkin lisätä jo omani.
Hempeä appelsiini-valkosuklaakakku äidille
200 g voita/margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaa-lime rahkaa
2 kananmunaa
2 appelsiinin kuoriraaste
½ dl puristettua appelsiinin mehua
♥
margariinia ja vehnäjauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Kostutus
noin ½ dl puristettua appelsiinimehua
Täyte
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl puristettua appelsiinimehua
Täyte kakun reikäosaan
1 dl Flora Vispiä
100 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g säilykepersikkaa (valutettuna)
50 g valkosuklaata
Koristeet
sokerimassaa kukkiin ja sydämiin
pehmeitä kultahelmiä
kultaisia ja valkoisia koristerakeita
keltaista tomuväriä
hieman kimaltavaa tomujauhetta
sokerikuorrutetta (tuubi) koristeiden kiinnittämiseen
Pese
appelsiinit ja raasta niiden kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon appelsiinien kuoriraaste, rahka, munat ja pehmeä
margariini. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi sekaan appelsiinimehu.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se sitten alustalle. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se sitten vaakatasossa keskeltä kahtia.
Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Kiehauta appelsiinimehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada se ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita pohjalle kakun kansiosa ja kostuta se puristetulla appelsiinimehulla. Levitä täyte tasaisesti ja laita kakun pohjaosa päälle. Kostuta pohjaosa myös appelsiinimehulla. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmu. Valmista täyte kakun keskikoloon. Vatkaa kerma jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja appelsiinituorejuusto. Valuta persikat hyvin ja pilko ne pieneksi. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää persikka- ja valkosuklaapalat seokseen. Lusikoi täyte kakun keskikoloon (sitä jää vähän yli). Ripottele päälle kultaisia ja valkoisia koristerakeita.
Koristele kakku sokerimassakukilla ja –sydämillä, kultaisilla helmillä ja valkosuklaakukkasilla. Kiinnitä ne sokerikuorrutteella. Sirottele kakun pinnalle vähän kimaltavaa tomujauhetta.
Tein sokerimassakoristeet edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Käytin kukkiin apuna kukkamuottia ja muotoilin niistä valkovuokon näköisiä (niistä tuli nyt vain kuusiterälehtisiä). Kiinnitin keskiosiin kultaisia ja valkoisia koristerakeita. Sydämiin käytin sydänmuottia. Sivelin reunoille vähän keltaista tomuväriä. Kuivatin sokerimassakoristeet konvehtimuoteissa. Suklaakukat tein sulattamalla suklaata ja pursottamalla leivinpaperille kukkia. Olin piirtänyt niihin kukkamallit. Koristelin ne ja jähmetin jääkaapissa kaarevalla alustalla.
Tuunausta näkyy sekä kakussa itsessään että koristelussa. Käytin haastetta hyväkseni ja tein tästä äitienpäiväkakun vähän etuajassa, kun oma äitinikin oli sopivasti käymässä :). Samoin etuajassa voinkin toivottaa kaikille äideille hempeän ihanaa äitienpäivää!
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se sitten alustalle. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se sitten vaakatasossa keskeltä kahtia.
Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Kiehauta appelsiinimehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada se ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita pohjalle kakun kansiosa ja kostuta se puristetulla appelsiinimehulla. Levitä täyte tasaisesti ja laita kakun pohjaosa päälle. Kostuta pohjaosa myös appelsiinimehulla. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmu. Valmista täyte kakun keskikoloon. Vatkaa kerma jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja appelsiinituorejuusto. Valuta persikat hyvin ja pilko ne pieneksi. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää persikka- ja valkosuklaapalat seokseen. Lusikoi täyte kakun keskikoloon (sitä jää vähän yli). Ripottele päälle kultaisia ja valkoisia koristerakeita.
Koristele kakku sokerimassakukilla ja –sydämillä, kultaisilla helmillä ja valkosuklaakukkasilla. Kiinnitä ne sokerikuorrutteella. Sirottele kakun pinnalle vähän kimaltavaa tomujauhetta.
Tein sokerimassakoristeet edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Käytin kukkiin apuna kukkamuottia ja muotoilin niistä valkovuokon näköisiä (niistä tuli nyt vain kuusiterälehtisiä). Kiinnitin keskiosiin kultaisia ja valkoisia koristerakeita. Sydämiin käytin sydänmuottia. Sivelin reunoille vähän keltaista tomuväriä. Kuivatin sokerimassakoristeet konvehtimuoteissa. Suklaakukat tein sulattamalla suklaata ja pursottamalla leivinpaperille kukkia. Olin piirtänyt niihin kukkamallit. Koristelin ne ja jähmetin jääkaapissa kaarevalla alustalla.
Tuunausta näkyy sekä kakussa itsessään että koristelussa. Käytin haastetta hyväkseni ja tein tästä äitienpäiväkakun vähän etuajassa, kun oma äitinikin oli sopivasti käymässä :). Samoin etuajassa voinkin toivottaa kaikille äideille hempeän ihanaa äitienpäivää!
Korkattu kakku.
Miten mulla tulee mieleen lumpeenkukka, joka kelluu pikkuisessa lammessa :)
Kimmeltävä valkovuokko.
- näyttää mehevältä ja muistuttaa jo enemmän täytekakkua sisällöltään. Runsas, upea koristelu.
- Todella herkullisen kuuloiset ja näköiset täytteet. Kivan erilainen toteutus, mitä normikakuissa yleensä on, eli tuunaus hyvin onnistunut.
- hyvä idea täyttää kolokin
- Hauska idea täyttää kahvikakuille hyvin tyypillinen keskikolo myös täytteellä. Täyte kuulostaa raikkaalta ja ulkonäkö on kivan keväinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti