Tämä on tosi täyteläinen, mehevä ja pehmeä
kakkupohja. Kostutustakaan ei tarvita kuin vähän, koska pohja on jo
itsessään sen verran kostea. Pohja murenee/halkeilee helposti, joten
pohjaosat kannattaa siirtää leikkaamisen jälkeen tosi varovasti. Ohje on
Kinuskikissalta täältä.
Mehevä kaakaokakkupohja
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruususuolaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja
korppujauhota vuoka (noin 24 cm halkaisijaltaan). Sekoita kuivat aineet
keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen
samalla sekoittaen. Pidä sähkövatkainta hitaalla teholla ja sekoita
joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen pienissä erissä
vuorotellen loppu jauhoseos ja maito.
Kaada taikina
vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 50-60 minuuttia.
Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti