Vihdoinkin laitan tänne tämän pääsiäiskakun.
Ulkonäöllisesti en ole siihen kovin tyytyväinen, mutta makuhan se
tärkeämpi on :) Söimme tätä yhdessä perheeni, siskoni perheen ja
vanhempieni kanssa.Kakun yllätyksellisyys liittyy päällä oleviin
suklaamuniin, jotka ovat kaupasta ostettuja yllätysmunia. Idean niiden
käyttöön ja koristeluun sain Kinuskikissalta täältä. Tuolta nappasin ideat myös kakkupohjaan ja täytteisiin. Suklaakerman ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä.
Tästä kakusta ei siis tullut ihan sellainen
kuin piti. Koripunos kakun laidassa oli tosi hankala pursottaa, koska en
saanut suklaakermaa kunnolla jähmettymään. Laitoin sen aina välillä
jääkaappiin, mutta se ei kauaa auttanut. Minun piti vielä pursottaa
kakun reunaan koristepunosta, mutta luovutin, koska suklaakerma oli niin
löysää. Tuohon kakun päälle oli tarkoitus pursottaa nurmikkoa, mutta
nurmikkoaineksestakin tuli ihan liian löysää. Laitoin sitten vaan noita
vihreitä koristerakeita.
Pääsiäisen mehevä yllätyskakku
Mehevä kaakaokakkupohja, ohje löytyy täältä.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kostutus
noin 1/2 dl säilykepersikoiden lientä
Täytevaahto
4 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
Vatkaa kuohukerma vahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Jaa täytevaahto kahteen kulhoon.
Persikkatäyte
1/2 täytevaahdosta
noin 200 g persikkakuutioita (ilman lientä)
1 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Valuta persikoiden liemi. Säästä liemi
kakkupohjan kostuttamista varten. Sekoita persikkakuutiot, sokeri ja
vaniljakreemijauhe toiseen täytevaahtopuolikkaaseen.
Suklaatäyte
1/2 täytevaahdosta
130 g tummaa suklaata
1 1/2 banaania
2 tl puristettua sitruunamehua
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai
vesihauteessa. Anna sen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita se sitten
toiseen täytevaahtopuolikkaaseen. Leikkaa banaanit siivuiksi ja purista
sitruunamehu.
Aseta alimmainen kakkupohjan pala
tarjoilualustalle ja kostuta se persikoiden liemellä. Levitä päälle
persikkatäyte. Nosta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta
se. Lado päälle banaanisiivut ja sipaise niiden päälle sitruunamehua.
Levitä banaanien päälle suklaatäyte. Säästä pieni osa suklaatäytteestä
levitettäväksi kakun päälle ja reunoille. Nosta päälle viimeinen
pohjalevy ja kostuta se.
Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros suklaatäytettä.
Suklaakerma
3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata
Vatkaa kerma jättäen se hieman löysähköksi
vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja vatkaa se vaahdon
joukkoon. Suklaa jähmettää vaahdon melko nopeasti ja siksi se
kannattaakin pursottaa pian vatkaamisen jälkeen.
Pursota koripunostyllalla koripunosta kakun
reunoille. Pursota kakun pääliosan reunoille jonkinlaista punosta
(minulla jäi tämä pois).
Koristeet
vihreää koristeraetta nurmikoksi
erikokoisia suklaamunia (isommissa oli yllätys sisällä)
sokerikuorrutetta (tuubista)
erivärisiä koristerakeita suklaamuniin
Ripottele kakun pinnalle vihreää
koristeraetta. Pursota suklaamuniin sokerikuorrutetta (laitoin
suklaamunan nurinpäin käännetyn munakupin päälle ja pyörittelin kuppia
samalla kun pursotin) ja painele niihin kohtiin koristerakeita. Tee
suklaamunille pienet kuopat kakun pintaan ja laita munat paikoilleen.
Pala kakkua :)
Tässä hiiri nauttimassa lepohetkestään hiiri -ja pupuystävänsä kanssa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti