Tein tämän kääretortun ensin
leivontafoorumin kesäkuun haasteeseen, mutta en ollut tähän täysin
tyytyväinen, joten tein sinne toisen kääretortun. Maun puolesta tässä ei
ollut mitään vikaa, vaan lähinnä täytteen määrässä. Tein täytettä vähän
liikaa ja täyte pursuili kääretortusta yli, eikä rullasta tullut kovin
nätti. Kuorrutettakin tein turhan paljon. Laitan tähän ohjeeseen määrät,
jotka mitoittuvat paremmin tähän kääretorttuun. Lisäksi vaniljatahnan
maku pääsi paremmin esille toisessa kääretortussani, jossa se oli
vanilja-valkosuklaatäytteen kanssa. Täältä löytyy se toinen kääretorttuversioni.
Geisha-vaniljakääretorttu
Vaniljatahna, vanilla curd
(voi tehdä vaikka edellisenä päivänä)
Ohje löytyy täältä.
Pohja
Tumma kääretorttupohja, ohje löytyy täältä.
Geisha-vaniljatäyte
100 g Geishasuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1-2 rkl tomusokeria (maun mukaan)
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja
sekoita se tuorejuuston kanssa. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, mausta
se tomusokerilla ja kääntele se suklaatuorejuuston sekaan.
Kun kääretorttulevy on jäähtynyt, levitä sen
päälle vaniljatahna. Levitä sen päälle geisha-vaniljatäyte. Laita levy
vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään niin rullaaminen onnistuu
helpommin.
Rullaa kääretorttu napakaksi kääröksi, kääri
se leivinpaperiin ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai
seuraavaan päivään. Nosta se sitten tarjoilualustalle. Suojaa alustan
reunat leivinpaperiliuskoilla kuorruttamisen ajaksi.
Vaniljatahna ja geishatäyte.
Kuorrute
50 g suolatonta voita
100 g maustamatonta, levittyvää tuorejuustoa (Käytin Philadelphiaa)
200 g tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä
Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi ja
tuorejuusto tasaiseksi ja pehmeäksi massaksi. Siivilöi tomusokeri
vähitellen sekaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi. Ota
kuorrutteesta pieni osa toiseen kulhoon ja värjää se vaaleanpunaisella
pastavärillä. Värjääja mausta toinen osa kaakaojauheella. Levitä
kaakaokuorrute kääretortun päälle. Laita vaaleanpunainen kuorrute
pursotinpussiin. Paina sydämenmuotoisella piparimuotilla hennosti
pintaan sydämet ja pursota niihin kuorrutetta. Pursota sitä myös
kääretortun reunoihin.
Koristelu
Geisha-suklaata
vadelmia
Sulata pieni osa suklaata ja pursota siitä
kaksi sydäntä. Paina sydämet kääretortun päätyihin. Pilko loppu
Geisha-suklaa pieneksi ja ripottele palat kääretortun päälle poluksi
sydämien viereen. Aseta suklaapalojen päälle vadelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti