Aika monessa blogissa olen törmännyt
banoffee-torttuun eli banaani-toffeetorttuun. Siitä on tehty monenlaisia
eri versioitakin vaihtamalla banaani vaikka johonkin marjaan kuten
puolukkaan, jolloin leivonnaisesta tulee puoloffee :) Makea toffee
sopiikin hyvin happaman puolukan kanssa. Pakko oli minunkin tehdä
banoffeeta ja maistaa miltä se maistuu. On se kyllä aika mielettömän
hyvää!
Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset kirjasta. Tein hiljattain banoffee-tortun murotaikinapohjalla. Sen ohje löytyy täältä.
Banoffee-torttu
Pohja
300 g suklaa-Digestivekeksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
2 banaania
3-4 dl kermaa (laitoin vispikermaa)
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
Keitä ensin kondensoitu maito toffeeksi.
Laita se avaamattomana kattilaan, jossa on sen verran vettä, että tölkki
peittyy. Keitä sitä matalalla lämmöllä noin 3 tuntia. Kun tölkin
etiketti irtoaa alussa, ota se pois. Huom!
Kondensoitua maitoa saa joistakin kaupoista toffeeksi keitettynä.
Silloin ei tarvitse kuin avata tölkki ja levittää se keksipohjan päälle.
Murustele keksit (esim. laittamalla ne
pussiin ja kaulimalla) ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin
sekaisin. Leikkaa 18 cm:n (laitoin 20 cm:n) irtopohjavuoan pohjalle
leivinpaperi. Taputtele keksivoiseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.
Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.
Aukaise varovasti toffeetölkki, kaada toffee keksipohjan päälle ja levitä se tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Vaahdota kerma ja mausta se
vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, laita osa kermasta
niiden päälle, pilko toinen banaani kerman päälle ja levitä loppu
kermavaahto banaanisiivujen päälle. Laitoin vielä pinnalle kukkamuotilla
painettuja banaanisiivuja. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti