Huomasin Kuista-blogista tämän
banoffeetortun, joka oli tehty murotaikinapohjalle. Innostuin siitä ja
päätin tehdä sellaisen. Murotaikinapohja sopii kyllä tosi hyvin tähän
torttuun! Täältä löytyy keksipohjaisen banoffee-tortun ohje.
Jämäköitin tällä kertaa vispikermaa vähän.
Koristelin pintaan karamellikastiketta. Tajusin, että se sopisi
jähmeämpänä versiona hyvin myös pohjan päälle kondensoidun maidon
tilalle. Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.
Banoffee-torttu murotaikinapohjalla
Pohja
100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
2 banaania
2 1/2 dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
Koristelu
kaakaojauhetta
karamellikastiketta, ohje löytyy täältä.
Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva
irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita kananmunan rakenne rikki ja
kaada puolet kulhoon. Sekoita kaikki taikinan ainekset sekaisin. Painele
taikina vuoan pohjalle ja ihan vähän reunoille. Pistele haarukalla
taikinaan reikiä. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20
minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Keitä kondensoitu maito toffeeksi. Laita
tölkki avaamattomana kattilaan, jossa on sen verran vettä, että tölkki
peittyy. Keitä sitä matalalla lämmöllä noin 3 tuntia. Kun tölkin
etiketti irtoaa alussa, ota se pois. Huom!
Kondensoitua maitoa saa joistakin kaupoista toffeeksi keitettynä.
Silloin ei tarvitse kuin avata tölkki ja levittää se pohjan päälle.
Avaa toffeetölkki varovasti. Annoin toffeen
vähän jäähtyä ja levitin sen sitten tasaisesti pohjan päälle. Laita
vuoka jääkaappiin, jotta toffee jähmettyy ja jäähtyy.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Mausta ja
jämäköitä se vaniljakreemijauheella ja tomusokerilla. Siivuta yksi
banaani toffeen päälle. Levitä banaanien päälle pieni kerros
vispivaahtoa. Siivuta toinen banaani vaahdon päälle ja levitä niiden
päälle loppu kerma. Tortun voi tässä vaiheessa antaa vielä vähän aikaa
jähmettyä jääkaapissa. Sihtaa pinnalle koristeeksi kaakaojauhetta.
Pursotin pinnalle vielä vähän karamellikastiketta.
Banaanisiivujen päälle voisi sivellä hieman
sitruunamehua, jotta ne säilyisivät pidempään hyvänä. Niin ja tuoreet
kesän mansikat sopivat oikein hyvin tämän makean tortun kanssa!
Toinen banaanikerros odottamassa vaahtohuntua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti