perjantai 8. heinäkuuta 2011

Broilerikiusaus


Vähän vaihtelua kinkkukiusaukselle. Käytin tässä pakastettua peruna-sipulisekoitusta, mutta sekoituksen voi hyvin myös valmistaa itse. Kuorii ja suikaloi perunat ja hienontaa sekaan sipulit. Olen niin joskus tehnyt, mutta viime aikoina on laiskuus iskenyt.

Broilerikiusaus
 
450 g maustamatonta broilerin rintafilettä

2 rkl oliiviöljyä

muutama kierros kreikkalaista kanamaustetta

3/4 tl ruususuolaa


500 g peruna-sipulisekoitusta
 
pakastekasviksia
 
100 g mozzarellaraastetta

2 1/2 dl ruokakermaa (7 %)
 
(1/2 dl kevytkermaa, sattui olemaan jääkaapissa)
 
3/4 tl ruususuolaa
 
maustepippuria
 
1/2 tl kuivattua basilikaa

Lisäksi

hienoksi raastettua parmesaanijuustoa

Pilko broilerin rintafileet (tämä käy kätevästi taloussaksilla). Mausta ne oliiviöljyllä, kanamausteella ja suolalla. Paista ne pannulla puolikypsäksi.

Voitele uunivuoka. Kaada siihen peruna-sipulisekoitus, paistetut broileripalat, pakastekasvikset, puolet mozzarellaraasteesta sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada päälle ruokakerma ja ripottele pinnalle loppu mozzarellaraaste.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä loppupuolella tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Ripottele annoksen päälle raastettua parmesaanijuustoa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti