Äitini toi mustikoita ja ja vadelmia. Ne innostivatkin minua tekemään vielä yhden pavlovan. Edellisinä päivinä olin tehnyt vieraille jo kaksi tällaista vadelmapavlovaa. Halusin testata tähän myös kuningatarrahkaa. Sopi oikein hyvin!
Kuningatarpavlova
4 kananmunan valkuaista
2 dl tomusokeria (tai erittäin hienoa sokeria)
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa
Täyte
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
200 g kuningatarrahkaa (Valio)
Koristeeksi
200 g mustikoita
50 g vadelmia
25 g valkosuklaata
Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen
kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella. Kun ne alkavat vaahtoutua,
ala lisätä vähitellen tomusokeri joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa
valkuaisia noin kuusi minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Siivilöi loppupuolella sekaan maissitärkkelys ja lisää myös viinietikka.
Kokoa marenkivaahto leivinpaperoidulle
uunipellille noin 22-25 cm halkaisijaltaan olevaksi pyöryläksi. Itse
tein niin, että piirsin kiinniolevan irtopohjavuoan (24 cm ø) kehikon
avulla leivinpaperiin ympyrän. Käänsin sitten leivinpaperin ympäri ja
laitoin pellille. Ympyrä kuulsi läpi ja toimi mallina. Pinta saa jäädä
aaltoilevaksi.
Paista marenkilevyä 110-asteisessa uunissa 1
1/2-2 tuntia tai kunnes marenkilevy tuntuu irtoavan helposti
leivinpaperista (reunasta voi varovasti kokeilla). Itse paistoin 1 h 35
min. Avaa uuninluukku varovasti, sammuta uuni ja anna marenkilevyn
jäähtyä kokonaan uunin lämmössä eli ainakin tunti.
Marenkilevy kannattaa täyttää vasta vähän
ennen tarjoilua. Toisaalta itse täytin toisen vadelmapavlovan noin kaksi
tuntia ennen tarjoilua ja säilytin sen jääkaapissa. Minusta kakku ehti
kivasti tekeytyä, eikä ainakaan huonoa tykännyt moisesta.
Tee täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi
ja mausta se tomusokerilla. Sekoita joukkoon kuningatarrahka. Levitä
täyte marenkilevylle (varovasti, koska marenki on aika haurasta).
Koristele mustikoilla, vadelmilla ja rouhitulla valkosuklaalla.
Jäähtynyt marenkilevy odottamassa täytettä ja koristelua.
Jotain vielä puuttuu :) Näinkin tosin toimisi hyvin!
Tällainen oli kuningatarpavlovan onnistunut, kuohkea ja paksu, marenkipohja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti