Tein viime viikonloppuna tällaista
salaattia. En mitannut määriä, joten laitan ne suunnilleen.
Halloumijuusto on minusta paistettuna hyvää sellaisenaan, leivän päällä
ja salaateissa.
Jos haluaa vähäsuolaisempaa, mutta maukasta juustoa salaattiin, on yksi hyvä vaihtoehto kreikkalainen Manouri-tuorejuusto.
Se on tehty lampaan ja vuohen maidosta ja kermasta. Ihana mieto ja
pehmeä juusto. Sen voi myös paloitella ja paistaa pannulla halloumin
tapaan. Tiedän tällä hetkellä vain yhden paikan, josta sitä saa eli
Lahdesta Pikku Olga-nimisestä kreikkakaupasta täältä. Äitini käy sielä tosi usein ja tuo joskus kivoja herkkutuliaisia :).
Raikas vesimeloni-halloumisalaatti
1 pussillinen jääsalaattia
noin 1/4 pala vesimelonia (kokonaisesta)
1 pieni kesäkurpitsa
kourallinen pinjansiemeniä
noin 150 g halloumijuustoa
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
Viipaloi hallomijuusto ja paista viipaleita
kummaltakin puolelta tilkassa öljyä, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
Pilko tai revi salaatti kulhoon. Kuori kesäkurpitsa ja halkaise se
kahtia. Koverra siemenosat pois (ei välttämätöntä) ja pilko kuutioiksi.
Kuutioi vesimeloni. Pilko halloumijuusto vähän pienemmiksi paloiksi.
Lisää kesäkurpitsa- vesimeloni- ja halloumikuutiot kulhoon. Ripottele
sekaan pinjansiemeniä (niitäkin voi halutessaan vähän paahtaa kuivalla
pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti