Tätä keittoa
olen tehnyt jo muutamankin kerran. Resepti on Yhteishyvä-lehden
Ruokamaailma-liitteestä 5/10. Tein muutamia pikku muutoksia ohjeeseen.
Sakea jauheliha-currykeitto
400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 hapan omena
1 rkl öljyä (laitoin rypsiöljyä)
1 rkl currya
5 perunaa
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl ruususuolaa
70 g tomaattisosetta
400 g paseerattua tomaattia
2 tl intiaanisokeria
1/2 dl vettä + 1 rkl vehnäjauhoja
(koristeeksi persiljaa)
Paahda
jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynsi ja omena
(pilkoin omenan pieniksi kuutioiksi). Lisää ne jauhelihan joukkoon
öljyn ja curryn kanssa ja kääntele, kunnes sipulit ja omena hieman
pehmenevät. Kuori ja paloittele perunat. Keitä vesi kattilassa ja lisää
joukkoon kasvisliemikuutio, suola, tomaattisose, paseerattu tomaatti,
intiaanisokeri, perunat ja jauhelihaseos. Sekoita jauhot 1/2 dl:aan
vettä ja kaada kattilaan. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia tai
kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista vielä keiton maku. Ripottele keiton
pinnalle halutessasi hienonnettua persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti