torstai 28. heinäkuuta 2011

Sakea jauheliha-currykeitto


Tätä keittoa olen tehnyt jo muutamankin kerran. Resepti on Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 5/10. Tein muutamia pikku muutoksia ohjeeseen.

Sakea jauheliha-currykeitto
 
400 g paistijauhelihaa
 
1 iso sipuli
 
1 valkosipulinkynsi
 
1 hapan omena
 
1 rkl öljyä (laitoin rypsiöljyä)

1 rkl currya
 
5 perunaa
 
8 dl vettä
 
2 kasvisliemikuutiota
 
1 tl ruususuolaa
 
70 g tomaattisosetta
 
400 g paseerattua tomaattia
 
2 tl intiaanisokeria
 
1/2 dl vettä + 1 rkl vehnäjauhoja
 
(koristeeksi persiljaa)

Paahda jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynsi ja omena (pilkoin omenan pieniksi kuutioiksi). Lisää ne jauhelihan joukkoon öljyn ja curryn kanssa ja kääntele, kunnes sipulit ja omena hieman pehmenevät. Kuori ja paloittele perunat. Keitä vesi kattilassa ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio, suola, tomaattisose, paseerattu tomaatti, intiaanisokeri, perunat ja jauhelihaseos. Sekoita jauhot  1/2 dl:aan vettä ja kaada kattilaan. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista vielä keiton maku. Ripottele keiton pinnalle halutessasi hienonnettua persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti