Tein tämän soijalasagnen melkein samalla
reseptillä kuin yleensä teen jauhelihalasagnen. Korvasin vaan jauhelihan
soijarouheella. Pilkoin sekaan myös aiemmin tekemiäni
hunajaporkkanoita. Niiden ohje löytyy täältä.
Näissä hunajaporkkanoissa ei ollut timjamia. Täysin maustamattomat,
kypsennetyt porkkanatkin kävisivät oikein hyvin. Soijarouhetta on kyllä
tosi helppo käyttää. Se on myös tosi riittoisaa ja sitä on yleensä
kaapissa varalla jos tulee tarvetta kasvisruoalle.
Soijalasagne
noin 12 lasagnelevyä
Soijakastike
3 dl tummaa soijarouhetta
6 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattisosetta
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl kuivattua basilikaa
Mittaa kuumalle pannulle vesi ja soijarouhe.
Anna soijan turvota vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon
silputtu sipuli, suola ja paprikajauhe. Lisää hienonnettu
valkosipulinkynsi, tomaattimurska, tomaattisose, vesi ja
kasvisliemikuutio. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Mausta vielä
basilikalla.
Lisäksi
noin 550 g hunajaporkkanoita pilkottuna
Juustokastike
2 rkl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 L maitoa (käytin rasvatonta maitoa)
1/2 tl ruususuolaa
1 maustemitta maustepippurisekoitusta
2 dl juustoraastetta
Laita rypsiöljy kuumaan kattilaan. Lisää
sekaan vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maitoa pienissä erissä niin, että
sekoitat aina seoksen voimakkaasti tasaiseksi ja sitten lisäät taas
maitoa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia koko ajan
sekoittaen. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lisää juustoraaste ja
sekoita tasaiseksi.
Pinnalle
2 dl juustoraastetta
Voitele iso, suorakaiteen muotoinen vuoka
öljyllä. Levitä vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta. Laita
päälle vierekkäin lasagnelevyjä (minulla mahtui kolme). Kaada levyjen
päälle soijakastiketta ja ripottele 1/3 porkkanakuutioista. Levitä sen
päälle juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2. Levitä
viimeiseksi lasagnelevyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle
juustoraastetta.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla
40-45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä liinan tai folion alla noin 10
minuuttia ennen tarjoamista.
Soijalasagnea ja raikasta fetasalaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti