Sain anopiltani jättiläiskokoisen
kesäkurpitsan, joka oli kasvanut appivanhempieni kotona. Tänään käytin
loppupuoliskon siitä tähän kesäkurpitsagratiiniin. Ohje on Annan
keittokirja-kirjasta. Joitain aineksia laitoin sen mukaan, mitä sattui
olemaan. Huomasin juuri, että unohdin laittaa yrttejä.Tämän gratiinin
kanssa voi tarjota myös vaikka keitettyjä perunoita ja kanaa.
Kesäkurpitsagratiini
noin 750 g kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa tai maitoa (laitoin ruokakermaa 7%)
2-3 valkosipulinkynttä
ripaus mustapippurisouhetta
suolaa tai yrttisuolaa (laitoin 1/2 tl ruususuolaa)
3 dl vahvaa juustoraastetta
tuoretta tai kuivattua basilikaa (tai rakuunaa tai oreganoa)
Viipaloi kesäkurpitsa (minä kuorin sen,
kaavin siemenet pois ja kuutioin). Keitä kesäkurpitsapaloja noin 5
minuuttia kevyesti suolatussa vedessä (laitoin suolaa1/2 tl). Valuta ja
kaada ne voideltuun uunivuokaan. Vatkaa muna kermaan ja sekoita joukkoon
suurin osa juustoraasteesta. Lisää mausteet ja puristetut/hienonnetut
valkosipulit. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele päälle loput
juustoraasteet. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai
kunnes juusto on kauniin väristä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti