Tein näitä tänään. Resepti on Leila
Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta-kirjasta. En ihmettele yhtään,
että näiden nimi on kirjassa Huippuhyvät kolavinokkaat. Koska nämä ovat
huippuhyviä!!! Ja nopeita tehdäkin vielä. Maku toi mieleeni lapsena noin
sata kertaa siskoni kanssa tekemäni nekkumaiset kauraneliöt.
Pitäisiköhän niitäkin tehdä joskus piiiitkästä aikaa :)
Minä jätin inkiväärin ohjeesta pois mieheni
allergian takia. Minun vinokkaisista hävisi paistamisen aikana
haarukanjäljet lähes kokonaan. Lisäksi taisin painaa taikinatankoja
hieman liikaa, koska taikina levisi muutenkin uunissa ja nyt levyistä
tuli aika leveät.. Niistä tuli sen verran leveät, että leikkasin ne
pituussuunnassa kahtia. Sain siis tuplamäärän (noin 50) kolavinokkaita
ohjeessa mainittuun määrään nähden.
Nekkumaiset kolavinokkaat
(25 pikkuleipää)
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja
inkivääri ja kääntele seos vaahtoon. Jaa taikina kahtia ja muovaa palat
tangoiksi leivinpaperoidulle pellille. Paina tankoja hiukan litteämmiksi
(taikina leviää vielä uunissa). Paina tankoihin vinottain haarukalla
jäljet.
Kypsennä tangot 175-asteisen uunin
keskiosassa kullanruskeiksi, 12-15 minuuttia.Jäähdytä tankoja hiukan ja
leikkaa ne vinoneliöiksi. Jäähdytä kolavinokkaat pellillä.
Kolavinokkaita vaikka retkelle evääksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti