maanantai 1. elokuuta 2011

Pinaattikeitto


Tyttäreni on jo muutaman päivän ajan kysynyt, että koska teen pinaattikeittoa. Tänään meillä sitten oli pinaattikeittopäivä. Poikani taisi saada sitä ensimmäistä kertaa. Lautanen tyhjeni pikavauhtia, että tais maistua hänellekin :) Meillä pinaattikeitosta tykkää koko perhe.

Pinaattikeitto

40 g margariinia/ 3 rkl rypsiöljyä

1 dl vehnäjauhoja

150 g pakastepinaattia tai tuoretta pinaattia

1 dl vettä jos käytät tuoretta pinaattia

1 litra maitoa(laitoin rasvatonta)

1/2-3/4 tl ruususuolaa

Lisäksi

kananmunia, joita on keitetty 10 minuuttia (tai niin kauan kuin kukin haluaa)

Jos laitat keittoon tuoretta pinaattia, keitä ne 1 dl:ssa vettä ja sitten valuta ja hienonna ne.

Kuumenna margariini/rypsiöljy kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito 4-5 erässä. Sekoita seos aina tasaiseksi ennen seuraavaa maitolisäystä. Kun kaikki maito on lisätty, sekoita joukkoon pakastepinaatti/tuorepinaattisilppu. Keitä keskilämmöllä samalla sekoitellen 10 minuuttia, kunnes jauhot ovat kypsyneet. Mausta suolalla.

Vinkki! Keiton voi tehdä kevyempänä ilman rasvaa. Tee se näin (muuten samat ainekset, mutta jätä rasva pois): kiehauta 8 dl maitoa. Sekoita jauhot 2 dl:aan maitoa ja sekoita joukkoon. Lisää pinaatti ja keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla.

Meidän perheen tytöt söivät kananmunat ruisleivän päällä ja pojat taas keiton seassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti