Tyttäreni on jo muutaman päivän ajan
kysynyt, että koska teen pinaattikeittoa. Tänään meillä sitten oli
pinaattikeittopäivä. Poikani taisi saada sitä ensimmäistä kertaa.
Lautanen tyhjeni pikavauhtia, että tais maistua hänellekin :) Meillä
pinaattikeitosta tykkää koko perhe.
Pinaattikeitto
40 g margariinia/ 3 rkl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia tai tuoretta pinaattia
1 dl vettä jos käytät tuoretta pinaattia
1 litra maitoa(laitoin rasvatonta)
1/2-3/4 tl ruususuolaa
Lisäksi
kananmunia, joita on keitetty 10 minuuttia (tai niin kauan kuin kukin haluaa)
Jos laitat keittoon tuoretta pinaattia, keitä ne 1 dl:ssa vettä ja sitten valuta ja hienonna ne.
Kuumenna margariini/rypsiöljy kattilassa.
Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito 4-5 erässä. Sekoita seos aina
tasaiseksi ennen seuraavaa maitolisäystä. Kun kaikki maito on lisätty,
sekoita joukkoon pakastepinaatti/tuorepinaattisilppu. Keitä
keskilämmöllä samalla sekoitellen 10 minuuttia, kunnes jauhot ovat
kypsyneet. Mausta suolalla.
Vinkki!
Keiton voi tehdä kevyempänä ilman rasvaa. Tee se näin (muuten samat
ainekset, mutta jätä rasva pois): kiehauta 8 dl maitoa. Sekoita jauhot 2
dl:aan maitoa ja sekoita joukkoon. Lisää pinaatti ja keitä 10
minuuttia. Mausta suolalla.
Meidän perheen tytöt söivät kananmunat ruisleivän päällä ja pojat taas keiton seassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti