Tein tämän piparminttukreemin tähän
Prinsessan mansikkakakkuun. Ohje on Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta.
Mintunvihreä väri sopisi kreemille hyvin. Nyt kuitenkin värjäsin sen
vaaleanpunaiseksi, koska se väri sopi paremmin kakkuun. Voi kreemin
tietenkin jättää valkoiseksikin :)
Tämä kreemi sopii hyvin muffinssien ja
kuppikakkujen kuorrutteeksi sekä kakun täytteeseen, kuorrutukseen ja
tarttumapinnaksi marsipaanin tai sokerimassan alle. Jos kreemiä laittaa
kakun pintaan vain tarttumapinnaksi marsipaanille tai sokerimassalle,
riittää puolikas annos. Minä tein sekä tarttumapinnan että pursotuksia
ja siihen meni kokonainen annos. Tämä kreemimäärä riittää kuorruttamaan
noin 15-20 normaalikokoista tai noin 60 minikuppikakkua/muffinssia.
Piparminttukreemi
110 g suolatonta voita
60 ml kevytmaitoa
½ tl piparminttuaromia
500 g tomusokeria
vaaleanpunaista pastaväriä
Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon
huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet
tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut.
Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen
kermaista ja pehmeää. Värjää vaaleanpunaisella pastavärillä.
Hennon vaaleanpunaiseksi värjätty piparminttukreemi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti