lauantai 13. elokuuta 2011

Riisi-broilerilaatikko


Löysin Kiireisen kokkaajan keittokirjastani helpon broilerilaatikkoruoan. Tässä ohje miten itse sen tein. Tämä riisi-broilerilaatikko on tosi samantyyppinen kuin tämä ruoka.

Riisi-broilerilaatikko
 
4 kpl broilerin rintafilepaloja
 
2 rkl rypsiöljyä
 
3/4 tl ruususuolaa
 
noin 1/2 tl broilerimaustetta

3 dl tummaa riisiä
 
2 pienehköä punasipulia
 
1 valkosipulinkynsi
 
6 dl vettä
 
1 kanaliemikuutio

Kuorruttamiseen

200 g ranskankermaa (kermaviili käy myös hyvin)
 
1 kananmuna
 
3 dl juustoraastetta

Hiero broileripalat öljyllä, suolalla ja broilerimausteella (pilkoin palat myös vähän pienemmiksi paloiksi). Laita voidellun uunivuoan pohjalle riisit sekä silputut sipuli ja valkosipulinkynsi. Kiehauta vesi ja liuota sekaan kanaliemikuutio. Kaada liemi vuokaan. Lado päälle broileripalat. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileripalat ovat kypsyneet.

Yhdistä ranskankerma/kermaviili, muna ja juustoraaste. Levitä seos vuokaan broilerien päälle. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen ja laita vuoka uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti