Skonssit ovat siis englantilaisia
teeleipiä/aamiaisleipiä. Enpä ollutkaan niitä vielä maistanut saati
tehnyt. Suunnitelmissa on kyllä ollut jo pitkään! Nyt oli skonssien aika
:)
Tämän skonssiohjeen löysin Leila Lindholmin
Pala kakkua-ja paljon muuta-kirjasta. Siellä on kymmenen erilaista
variaatiota skonsseista. Suklaaskonssit vois olla aika nameja (!!).
Päädyin nyt kuitenkin tekemään skonsseja perusohjeella,
kookos-limettiskonsseja ja juustoskonsseja. Juustoskonsseja ei tosin
ollut kirjassa, lisäsin vaan taikinaan juustoraastetta.
Tässä siis skonssien perusohje. Skonssit
ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Skonssit ovat hyviä
sellaisenaankin, mutta päälle voi myös sipaista esimerkiksi jotain
levitettä, juustoa tai marmeladia. Nuo minun skonssit näyttävät ihan
pullilta ;)
Skonssit
( noin 6 skonssia)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruususuolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl raakasokeria (laitoin tavallista)
125 g kylmää voita
1 kananmuna
2 dl maitoa
Lisäksi
voiteluun kananmunaa
pinnalle mantelilastuja ja raakasokeria (laitoin intiaanisokeria)
Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola,
leivinjauhe ja sokeri. Kuutioi voi ja nypi kuutiot kuiva-aineseokseen.
Vatkaa keskenään muna ja maito ja sekoita neste kuiva-aineseokseen.
Taputa taikina jauhotetulla alustalla noin 3
cm paksuksi, pitkäksi levyksi. Leikkaa levy kolmioiksi tai ota muotilla
pyörylöitä. Nosta leivonnaiset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele
ne kevyesti vatkatulla kananmunalla. Sirota pinnalle mantelilastuja ja
raakasokeria/intiaanisokeria.
Kypsennä skonsseja 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Teen toistekin, koska skonssit olivat minun mieleeni :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti