Rakas äitini täytti perjantaina 60 vuotta ja
lauantaina vietettiin synttärijuhlia isäni ja äitini kotona. Paikalla
oli noin 60 vierasta. Voi että oli kivaa! Tein juhliin kaksi kakkua ja
näitä jääsuklaita. Laitan kakut tänne myöhemmin.
Nuo kultahelmet olisi vaan pitänyt laittaa
vähän aiemmassa vaiheessa. Vein jääsuklaat jähmettymään maakellariin ja
sinne olisi pitänyt mennä jo aika pian koristelupuuhiin, koska ne
jähmettyivät melko nopeasti. Kultapallot piti painaa niin, että suklaa
meinasi pursuta sen reunoilta. No, onneksi aika pieni kauneusvirhe vain
:)
Tein jääsuklaita kahta eri makua. Tässä niiden kummankin ohje.
Jääsuklaa (tummasta suklaasta)
noin 50 kpl
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä (saa apteekista)
(pehmeitä kultapalloja)
Sulata suklaa vesihauteessa hellalla tai
mikrossa miedolla lämmöllä. Sulata kookosrasva toisessa kattilassa. Anna
niiden jäähtyä hetken aikaa ja sekoita ne sitten keskenään. Mausta
piparminttuöljyllä.
Kaada nestemäinen seos vaikka pienellä
nokkakannulla pieniin makeisvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja
säilytä ne myös siellä. Jos haluat koristella jääsuklaat, jähmetä niitä
vähän aikaa jääkaapissa, laita koristeet ja laita takaisin jääkaappiin
jähmettymään.
Jääsuklaa (valkosuklaasta)
noin 60 kpl
250 g valkosuklaata
125 g kookosrasvaa
1/4 dl tomusokeria
(pehmeitä kultapalloja)
Sulata valkosuklaa vesihauteessa hellalla
tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sulata kookosrasva toisessa kattilassa.
Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ja sekoita ne sitten keskenään. Sekoita
joukkoon tomusokeri.
Kaada nestemäinen seos vaikka nokkakannulla
pieniin makeisvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja säilytä ne myös
siellä. Jos haluat koristella jääsuklaat, jähmetä niitä vähän aikaa
jääkaapissa, laita koristeet ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti