Enpä ollut aiemmin tehnyt marmeladia. Nyt
silmiini osui marmeladiohje, joka sisälsi kesäkurpitsaa. Halusin tehdä
kesäkurpitoista kaikenlaista sellaista, mitä en ole ennen tehnyt. Tein
myös mm. kesäkurpitsakakkua. Tämä marmeladi oli minusta oikein kivan
makuista. Laitoin sitä juuri toiveesta tyttäreni eväsleivän päälle
kerhoon :)
Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 8/11.
Kesäkurpitsa-omenamarmeladi
500 g kesäkurpitsaa
500 g omenaa
1 dl vettä
250 g sitruunaa
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Pese kesäkurpitsat ja kuori ne, jotta
hillosta tulee keltaista. Halkaise ne ja poista pehmeä sisus
siemenineen. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja halkaise omenat.
Poista kanta ja siemenkodat. Paloittele omenat kattilaan. Lisää
kattilaan vesi ja keitä ainekset kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta
tasaiseksi sauvasekoittimella. Pese sitruunat. Raasta niiden kuori
hienolla terällä ja purista mehut. Lisää ne kesäkurpitsaseokseen. Lisää
sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Kaada seos purkkeihin. Jos haluat varmistaa marmeladin sileyden, voi sen
siivilöidä ennen purkkeihin kaatamista.
Säilytä marmeladi suljetuissa purkeissa
jääkaapissa. Minulla tuli valmista marmeladia 7 dl. Marmeladia voi
halutessaan vähän pehmittää lusikalla ennen käyttöä. Levittyy se kyllä
muutenkin leivälle oikein mukavasti.
Marmeladia kesäkurpitsa-sämpyläruudulla. Niiden ohje löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti