Minulla oli vielä vähän jäljellä
kesäkurpitsaa. Minun piti tehdä kesäkurpitsakakku jo viime syksynä,
mutta se jäi ajatustasolle. Nyt tein sen. Tälle kakulle on monia eri
versioita. Löysin tämän tosi maukkaan reseptin täältä
Olga Temosen ihanasta blogista nimeltään Olgan kotona. Intiaanisokeri
sopi tähän kakkuun tosi hyvin. Muutenkin tykkäsin kakusta, se oli mehevä
ja maukas.
Kesäkurpitsakakku
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl intiaanisokeria
3 dl jauhoja (laitoin vehnäjauhoja)
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kauraleseitä
Lisäksi
vuoan voiteluun rypsiöljyä/margariinia ja korppujauhoja
(pinnalle tomusokeria)
Kuori kesäkurpitsa, poista lusikalla pehmeä
sisus siemenineen ja raasta se. Sekoita raasteen joukkoon öljy, munat ja
puristettu sitruunan mehu (valmis tiivistekin toki käy). Sekoita kuivat
aineet keskenään ja yhdistä kosteaan seokseen. Kaada seos voideltuun ja
korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakku 175-asteisessa uunissa
alatasolla noin 40 minuuttia. Anna valmiin kakun olla hetki vuoassaan ja
kumoa se sitten tarjoilualustalle. Siivilöi pinnalle halutessasi
tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti