Selailin erästä hauskaa keittokirjaa, jonka
minä, siskoni ja veljeni olemme saaneet pienenä isämme siskolta
Amerikasta. Kyseessä on Virginia H. Ellisonin The Pooh Cook Book. SIinä
on otteita A.A Milnen kirjoista Nalle Puh ja Nalle Puhin talo. Reseptit
on juuri sopivia Nalle Puhille ja hänen ystävilleen :) Olen joskus
tehnyt kirjan reseptillä mustikkamuffinsseja. Nyt löysin tämän
herkullisen fudgereseptin.
Laitan mitat nyt vain suomalaisilla
mitoilla. Pähkinöiksi käyvät melkeinpä mitkä vain pähkinät. Minä laitoin
nyt cashewpähkinöitä. Tämä on tosi helppo fudgeresepti!
"And the only reason for making honey is so as I can eat it." Winnie-the-Pooh
Hunaja-suklaafudge
500 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
1/4 tl ruususuolaa
1 1/2 tl hunajaa
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
1,2 dl rouhittua pähkinää
Pinnalle halutessasi
pähkinärouhetta
Vuoraa leivinpaperilla noin 21 × 21 cm
kokoinen neliönmallinen vuoka (tai tilavuudeltaan samankokoiseen
leipävuokaan). Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla
lämmöllä. Lisää suklaasulaan suola, hunaja ja kondensoitu maito. Sekoita
seos pehmeäksi ja tasaiseksi. Lisää pähkinärouhe.
Kaada fudgeseos heti vuokaan ja tasoita
pinta. Jos haluat, ripottele pinnalle vähän pähkinärouhetta. Anna fudgen
jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia. Leikkaa levy noin 2 × 2 cm
paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
Huomaa, että tätä keittokirjaa on enemmänkin selailtu :) On se kyllä jo aika vanhakin.
Fudgeja pähkinärouhekoristelulla.
Isn't it funny
How a bear likes honey?
Buzz! Buzz! Buzz!
I wonder why he does?
♥
Winnie-the-Pooh
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti