Laitanpa tähän pullataikinan ohjeen. Tästä
määrästä tulee 18-24 pikkupullaa/ kaksi kranssia tai kaksi keskikokoista
pullapitkoa. Tämä pullapitko ei todellakaan ole kovin taidokkaasti
tehty. Pitäisi harjoitella letittämistä!! No, nyt ei onneksi ulkonäöllä
ollut merkitystä :)
Pullataikina
3 dl täysmaitoa
50 g tuorehiivaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
150 g pehmeää voita
1 kananmuna
11-12 dl erikoisvehnäjauhoja
kananmunaa voiteluun
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo haluamiksesi pulliksi. Anna pullien kohota liinan alla kaksinkertaisiksi eli noin 45-60 minuuttia. Voitele ne kananmunalla. Koristeeksi voi laittaa esimerkiksi raesokeria tai mantelilastuja.
♥ Pikkupullat paistetaan 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
♥ Pullakranssit paistetaan 175-asteisessa uunissa keskiosassa noin 20 minuuttia.
♥ Pullapitkot paistetaan 200-asteisessa uunissa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Huom! Kevyemmän pullataikinan saat siten, että korvaat maidon joko rasvattomalla maidolla tai vedellä ja laitat voin tilalle rypsiöljyllä 1/2 dl.
Kohonnut pullataikina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti