Meidän perheessä syödään usein pestopastaa.
Punajuuripesto tuo vähän vaihtelua totutuille vihreille pestoille. Tämä
ohje on Yhteishyvän Ruoka-liitteestä 9/11.
Punajuuripesto
4 annosta
1 kypsä punajuuri
1 valkosipulinkynsi
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
2-3 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl hienoksi raastettua voimakasta juustoa, esim. parmesaania
ripaus rouhittua mustapippuria
Keitä punajuuri etukäteen kypsäksi
kiehuvassa vedessä. Kuori ja paloittele kypsä punajuuri. Kuori ja
silppua valkosipulinkynsi. Laita valkosipuli ja punajuuri
tehosekoittimeen ja pyöräytä ne tasaiseksi. Paahda pinjansiemenet
kuivalla pannulla. Lisää siemenet, basilika ja öljy tehosekoittimeen ja
pyöräytä hetki. Lisää juustoraaste ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.
Tarjoa punajuuripesto pastaan sekoitettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti