Nyt vihdoin päätin kokeilla tehdä suklaalehtiä, joihin on käytetty muottina oikeita lehtiä. Niistä tarkemmin asiaa täällä. Tein nyt myös ensimmäistä kertaa suklaakoristereunuksen. Suklaasiirtokuvamuotilla olen sellaisen joskus tehnyt, mutta en vielä tällaista. Suklaareunuksen pintaan oli yön aikana tullut hieman kosteutta. No, olkoon se vaikka aamukastetta :D Reunuslehdet olivat myös hieman nostaneet kiillekerrosta. Hyvin ovat koristeet kuitenkin kestäneet, koska tein kakun torstaina ja vieläkin sitä on pieni pala jäljellä ja koristeet ovat ennallaan. Valokuvaus ei nyt ihan osunut nappiin. Välillä oli pilvistä ja välillä aurinko paistoi. En osannut pitää kakkua sopivassa kohdassa, joten jotkut kuvista ovat aika hämäriä ja jotkut liian "auringonpaisteisia". Ehkä mä joskus opin kuvaamaan :)
Vinkki! Tyrnimarja on todella riittoisa marja, koska se on niin voimakas. Kakusta ylijääneet marjamössötkin voi hyvin vielä käyttää vaikka tällaiseen tyrnikiisseliin!
Tällä hyydykekakulla osallistun siis tähän nami-hiiren Väririkas syksy-kisaan :) Täällä selviää miten kakku pärjäsi ja kerron kivoista palkinnoista :)
Syksynraikas tyrni-suklaahyydykekakku
Pohja
200 g kaurakeksejä
1/2 dl kookoshiutaleita
100 g margariinia
Kookoskeksipohja.
Suklaatäyte
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
130 g tummaa suklaata
1 rkl vettä
Tyrnitäyte
4 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitorahkaa
1/2 dl puristettua sitruunamehua
1 dl tyrnihyytelöä
200 g valkosuklaata
Oranssi tyrnitäyte
1/2 tyrnitäytteestä
3 liivatelehteä
3/4 dl tomusokeria
1 dl tyrnimarjoja
1/2 dl vettä
1 rkl laimennettua tyrnimehua liivatteisiin
(hieman oranssia pastaväriä)
Kiehauta kattilassa oleva tyrnimehu ja sulata siihen puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia ja kaada se sitten vuokaan suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Vaalea tyrnitäyte
1/2 tyrnitäytteestä
2 liivatelehteä
2 rkl tomusokeria
1 rkl laimennettua tyrnimehua (joka puristettu kiillekerroksen tyrneistä)
Kiille
3 liivatelehteä
1 dl tyrnimarjoja
1 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
Kun kakku on hyytynyt, irrota vuoan reuna sekä reunakalvo. Laita kakku takaisin jääkaappiin odottamaan koristeita.
Koristeet
noin 70 g valkosuklaata
muutama pala tummaa suklaata
kookoshiutaleita
keltaista ja oranssia tomuväriä
muutama tyrnimarja
Tee koristereunus kakulle. Pese kakussa käyttämäsi reunakalvo, varmista mittaamalla kakun korkeus ja pursota siihen oranssilla valkosuklaalla lehtiä ja tummalla suklaalla koukerot niiden väliin. Kuvion voi piirtää valmiiksi paperille ja paperi on sitten mallina kalvon alla. Aseta kalvo kakun reunalle ja painele suklaakuvio hyvin kiinni kakkuun. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee syksyisiä lehtiä. Hae ulkoa pieniä lehtiä, pese ja kuivaa ne. Sivele siveltimellä kunnon kerros keltaista ja oranssia valkosuklaata lehtien nurjalle puolelle. Värjäsin osan lehdistä yksivärisiksi ja osaan sekoitin kumpaakin väriä. Aseta lehdet haluamaasi asentoon vaikka kynien päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota lehdet varovasti suklaalehdistä.
Laita pieni määrä kookoshiutaleita kahteen pieneen pussiin. Laita toiseen hieman keltaista ja toiseen hieman oranssia tomuväriä. Ravista pusseja, jotta väri sekoittuu niihin.
Irrota reunakalvo varovasti kakun reunalta. Asettele valkosuklaalehdet ja tyrnimarjat kakun pinnalle. Ripottele vielä värjättyjä kookoshiutaleita. Kakku on valmis syötäväksi!
Hyytynyt kakku. Sitten olisi vuorossa suklaakoristereunus.
Suklaakoristereunusta pursotettu kalvolle.
Ennen reunuskalvon irrottamista.
Valmis kakku.
Suklaakoristereunus ja suklaalehtiäkin lähempää. Keksipohjaa ei tässä
kunnolla näy irtopohjavuoassa olevan pienen porrastuksen takia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti