Tein näitä krustadeja ja alempana olevia
leipäpaloja tyttäreni 4-vuotissynttäreille. Krustadeihin voisi keksiä
vaikka minkälaisia täytteitä. Niihin voi tehdä myös makean täytteen. Jos
haluaa, että krustadikuoret pysyvät rapeina, kannattaa täytteen alle
laittaa vaikka pieni salaatinlehti. Minä en nyt laittanut niitä ja
kuoret ehtivät pehmentyä jääkaapissa. Eipä se minua ainakaan haitannut
:)
Lohitäytteen ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä.
Valkosipulitäytteen kyhäilin omasta päästä, mutta vähän mukaellen
lohitäytettä. Täytteitä riittäisi kolmeen paketilliseen krustadeja.
Minulla oli niitä vain kaksi (eli 48 kpl), joten pursotin loput täytteet
leipäpaloille.
Krustadit lohi- ja valkosipulitäytteellä
Lohitäyte
150 g kylmäsavulohta
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl sitruunamehua (tiivistettä tai sitruunasta puristettua)
1 tl kermaa tai maitoa (laitoin maitoa)
Koristeeksi
kurkkukukkasia- ja perhosia
Hienonna lohi ja tilli. Sekoita kaikki
täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja
pursota tähtityllan avulla täytettä krustadikuppeihin. Laita koristeeksi
kurkkukukkasia- ja perhosia, jotka on otettu muoteilla. Laita
jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Valkosipulitäyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 mm mustapippuria
1 mm ruususuolaa
2 tl maitoa
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
2 pientä valkosipulinkynttä
Koristeeksi
kesäkurpitsakukkasia- ja perhosia
Sekoita pippuri, suola, maito ja tilli
tuorejuuston sekaan. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita.
Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota tähtityllan avulla täytettä
krustadikuppeihin. Laita koristeeksi kesäkurpitsakukkasia- ja perhosia,
jotka on otettu muoteilla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Huom! Helpommalla pääsee käyttämällä
valkosipulituorejuustoa. Silloin tarvitsee vain lisätä tuorejuuston (400
g)sekaan maito ja tilli.
Krustadikuoria pakkauksessaan.
Lohikrustadeja
Valkosipulikrustadeja
Pursotin siis loput täytteet leipäpaloille.
Käytin leipänä luomuruisleipää. Otin neliskanttisella pikkuleipämuotilla
paloja leivistä. Sivelin päälle hieman rasvaa ja pursotin päälle
täytettä.
Täytettyjä leipäpaloja.
Lohitäytteisiä leipäpaloja lähempää.
Lisäksi tein lapsille pieniä juustoleipiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti