Siitä vierähti
jo neljä vuotta, kun suloinen, pikkuinen tyttäreni, Inka Viia Onneli
syntyi. Inka tykkää leikkiä prinsessa- ja keijuleikkejä, mutta hän
tykkää leikkiä myös autoilla romurallia :) Isona hänestä kuulemma tulee
kuitenkin prinsessa!
Inka halusi
ehdottomasti myös kakustaan prinsessaisen. Valitettavasti minulla ei nyt
ollut oikein aikaa maalata hänen aluksi toivomiaan prinsessoja (tai
edes yhtä). Onneksi Inka kuitenkin oli tosi iloinen ehdottamastani
tiarasta. Inkan samanikäinen serkkutyttö tosin lausahti hauskasti kakun
nähtyään:" Tosi hieno kakku, mutta siitä puuttuu Jasmine!" :D
Tiarasta löytyy lisää tietoa täältä.
Halusin kakusta raikkaan makuisen ja mielestäni onnistuin siinä aika
hyvin. Ainakin vieraat tykkäsivät, kun kakku ei ollut liian makea.
Liivatteita ei tarvittu nyt ollenkaan. Valkosuklaiseen
vadelma-valkosuklaatäytteesen olen ottanut vinkkiä tästä Kinuskikissan täytteestä. Vadelmat raikastivat kivasti täytettä! Hyväksi havaittua lakkatäytettä olen aiemmin tehnyt tähän
kakkuun. Tein sen nyt noin 1,5-kertaisena. Tämä oli tosi hyvin säilyvää
kakkua. Viimeinen pala syötiin täyttämispäivästä laskien viidentenä
päivänä ja oli yhtä hyvää kuin tuoreena!
Tein
ensimmäistä kertaa kerroskakun. Laitoin kakkujen väliin ohkaisen
muovilevyn ihan jo sen takia, että ylemmästä kakusta pystyi leikkaamaan
siististi paloja.
Vadelma-lakkatäytekakku
Sokerikakkupohja
(täällä tarkemmin sokerikakkupohjasta)
8 huoneenlämpöistä kananmunaa
240 g sokeria
240 g vehnäjauhoja
Vatkaa munat
ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kuohkeaa,
kun pintaan tekee kuvion ja se jää siihen hetkeksi. Siivilöi jauhot
varovasti käännellen vaahdon sekaan.
Voitele
halkaisijaltaan 26 cm ja 20 cm irtopohjavuoat ja jauhota ne. Jaa taikina
vuokiin. Vältä vuoan heiluttamista. Paista isompi kakkupohja
170-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Paista pienempi
kakkupohja 165-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Vältä
uuniluukun availuja paiston aikana, jotta kakkupohja saa rauhassa
nousta, eikä se lässähdä. Kumoa valmiit kakkupohjat ritilälle tai muulle
alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjien jäähtyä ja
leikkaa ne sitten kolmeen osaan.
Kostutus
reilu 1 dl vaniljamaitoa (maitoa, jossa vaniljasokeria 1 tl)
Valkosuklainen vadelma-mascarponetäyte
3 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-juustoa
1/2 dl tomusokeria
130 g valkosuklaata
200 g kotimaisia pakastevadelmia (tai tuoreita jos on tarjolla)
Vatkaa kerma
vaahdoksi. Siivilöi vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon tomusokeri.
Sekoita vaahtoon mascarpone-juusto. Rouhi valkosuklaa ja sekoita se
vaahtoon.
Leikkaa
isompaan irtopohjavuokaan leivinpaperipala. Jätä siihen pieni kaistale,
jonka avulla kakun voi myöhemmin siirtää tarjoilualustalle. Laita
pienemmän kakkuvuoan pohjalle muovinen alusta, jonka voit vuokaa mallina
käyttäen leikata ohkaisesta (mutta tukevasta) muovitabletista- tai
kansiosta.
Aseta
kakkupohjien pohjaosat irtopohjavuokiinsa. Kostuta pohjat pullasudin
avulla vaniljamaidolla. Jaa täyte kumpaankin vuokaan ja tasoita niiden
pinta. Painele täytteeseen pakastevadelmia. Laita vuoat jääkaappiin
seuraavan täytteen teon ajaksi.
Lakkatäyte
1 dl + 1/2 dl Meritalon siemenetöntä lakkahilloa
♥
3 dl vispikermaa
1 1/2 rkl tomusokeria
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
250 g maitorahkaa
1 dl lakkahilloa
Aseta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta se kevyesti. Vuoraa vuoat tuorekelmulla ja anna niiden maustua jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
Siirrä isompi kakku tarjoilualustalle. Poista sen alta leivinpaperipala. Työnnä kakun kolmeen kohtaan paksut ja pitkät coctailtikut. Leikkaa tikut katki siten, että niistä jää näkyviin vain muutama milli. Aseta pienempi kakku muovialustoineen isomman kakun päälle. Coctailtikut kannattelevat näin ollen ylempää kakkua.
Kuorrutus ja pursotukset
7 1/2 dl (3 prk ) Flora Vispiä
3 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl tomusokeria
vaaleanpunaista pastaväriä
Vatkaa Flora
Vispit napakaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa siivilöiden
sekaan vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Siirrä alle puolet vaahdosta
toiseen astiaan ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Laita vaahto
pursotinpussiin, jossa on koripunostylla ja laita se jääkaappiin
jähmettymään. Värjää isompi osa vaahdosta hennomman vaaleanpunaiseksi.
Päällystä
vaaleammalla vaahdolla kerroskakku ja tasoita pinta palettiveitsellä.
Lusikoi loppu vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla ja anna
jähmettyä jääkaapissa. Pursota kakkujen pystyreunat sekä niiden ala- ja
yläreunat.
Koristeet
sokerimassaperhosia, isoja ja pieniä
sokerimassasydämiä, isoja ja pieniä
vaaleanpunaista koristeraetta
pikeeritiara
Asettele
sokerimassakoristeet kakun päälle ja reunoille. Sirottele
päälipursotusten viereen koristeraetta. Aseta kakun päälle tiara.
Valkosuklainen vadelma-mascarponetäyte.
Tässä näkyy pilkahdus yhdestä vaaleansinisestäkin pikkuperhosesta.
Tiara perhosten ympäröimänä.
Kuvissa vaaleampi kerma näyttää värjäämättömältä. Oikeasti se oli hennon vaaleanpunaista :)
Kimalletta :)
Kahtena seuraavanakin päivänä oli tulossa
synttärivieraita. Otin muovilevyn ja coctailtikut pois, vatkasin noin 1
dl Flora Vispiä ja levitin vaahdon kakun päälle. Laitoin pinnalle vielä
ylijääneitä koristeita. Tiarakin piti laittaa, mutta se tippui
edellispäivänä lattialle ja meni säpäleiksi.
Pikapäällystys seuraaville vieraille :)
Synttärisankari valmistautumassa puhallusurakkaan!
..vielä yksi kynttilä puhallettavana.
♥ ONNEA INKA VIIA ONNELI, RAKASTAN SUA MAAILMAN PALJON ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti