Myös nämä suolaiset piirakat äitini leipoi tyttäreni 4-vuotissynttäreille näiden suolaisten muffinssien lisäksi. Nämäkin olivat tosi hyviä! Ohje on Kaarina Roinisen Viikonlopun leivonnaiset-kirjasta.
Sipulinen kinkku-juustopiirakka
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruususuolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
250 g margariinia tai voita
1 dl kylmää vettä
Sekoita kuibat aineet keseknään. Sekoita
joukkoon juustoraaste ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita, kunnes
taikina on tasaista. Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna
käyttäen pellin kokoiseksi levyksi. Vedä levy papereineen reunalliselle
uunipellille. Taputtele jauhoisilla käsillä taikinaa myös vähän
reunoille.
Täyte
4-5 sipulia
noin 200 g palvi- tai keittokinkkua (tähän tuli Kivikylän savumaukasta maalaispalvikinkkua)
4 kananmunaa
3 dl maitoa
4-6 dl juustoraastetta
1/2 dl vehnäjauhoja
noin 1 dl silputtua persiljaa tai ruohosipulia (tähän tuli persiljaa)
1/2 tl ruususuolaa
Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne
pannulla tilkassa öljyä kuultaviksi. Kuutioi kinkku. Vatkaa munien
rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito sekä kaikki muut täytteen
ainekset. Kaada täyte pohjalevyn päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa
alatasolla 25-30 minuuttia. Piirakan voi hyvin tehdä valmiiksi
pakkaseen. Ei tarvitse muuta kuin lämmittää se vieraita varten. Piirakka
kannattaa leikata paloiksi silloin, kun se on vielä suht kylmää.
Vinkki! Täytteeseen voi halutessaan lisätä vielä 2 dl pieniä, punaisia paprikakuutioita ja/tai 2 dl ananaspaloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti