Leivontafoorumin marraskuun haasteessa on
aiheena bataatti. Osallistuinkin siihen kuorrutetulla bataattikakulla.
Löysin samasta keittokirjasta myös näiden bataattipikkuleipien ohjeen.
Niitäkin oli pakko tehdä. Olivat kyllä hyviä! Ohje on Encyclopedic
Cookbook-keittokirjasta.
Ohjeessa neuvottiin alustamisen yhteydessä
käyttämään mahdollisimman vähän jauhoja. Taikina oli kyllä niin löysää
alustamisen alussa, että jauhoja oli pakko laittaa vähän enemmänkin. En
tarkkaan mitannut määrää eli laitan määrän suunnilleen. Leivinjauhetta
olisi ohjeen mukaan pitänyt laittaa reilu 2 rkl. Minusta se oli tosi iso
määrä ja puolitin määrän. Huomasinpa juuri, että kaulitsin taikinan
vain 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ilmankos pikkuleipiä tuli enemmän
kuin ohjeessa :)
Pehmoiset bataattipikkuleivät
(25-30 kpl riippuen minkä kokoisia tekee)
3,6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
3/4 tl ruususuolaa
80 g (1,2 dl) kylmää voita
2,4 dl maitoa
3,6 dl kypsää, survottua bataattia
vehnäjauhoja alustamiseen tarpeen mukaan, noin 5 dl
(intiaanisokeria pinnalle)
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja
suola. Pilko kylmä voi joukkoon ja sekoita se esim. haarukoiden avulla
joukkoon. Sekoita maito bataattisurvoksen joukkoon ja sekoita se sitten
nopeasti jauhoseokseen. Vaivaa kevyesti taikinan joukkoon jauhoja sen
verran, että taikina pysyy tosi pehmoisena, mutta sitä pystyy kevyesti
jauhojen avulla kaulitsemaan alustalla (taikinan voi myös kevyesti
painaa käsillä levyksi, jos se on helpompaa).
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle
alustalle ja kaulitse se 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä
jauhotetulla muotilla pikkuleipiä. Laita ne leivinpaperoidulle
uunipellille. Voit halutessasi ripotella pinnalle intiaanisokeria.
Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia.
Intiaanisokerilla koristellut pikkuleivät.
Ihanan pehmoinen ja mehevä sisus :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti