Tässä oikein mehevä ja maukas suklaakakkupohjan ohje! Löysin ohjeen Kinuskikissalta täältä.
Jätin vaan suolan pois ja pienensin vaniljasokerin määrää. Tämä
kakkupohja leikkautuikin tosi helposti ja siististi.Tein tämän pohjan tähän suklaakuorrutteiseen kakkuun.
Suklaakakkupohja
5 kananmunaa
150 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Erottele munat keltuaisiin ja valkuaisiin.
Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä
sekoitellen (tai vesihauteessa). Sekoita keskenään vehnäjauhot,
vaniljasokeri ja leivinjauhe. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri
vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Lisää suklaasula
muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Vatkaa joukkoon kuivat
aineet muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää
se taikinaan kevyesti vatkaten.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Tein taikinan keskelle viillon, jotta se ei kohoaisi keskeltä enemmän kuin reunoilta. Paista pohja 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä parisen minuuttia ja kumoa se sitten alustalle. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Leikkaa se sitten kolmeen osaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Tein taikinan keskelle viillon, jotta se ei kohoaisi keskeltä enemmän kuin reunoilta. Paista pohja 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä parisen minuuttia ja kumoa se sitten alustalle. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Leikkaa se sitten kolmeen osaan.
Leikkauspintaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti